Etusivu » Papucurry

Papucurry

Papucurry on helppo, halpa ja hyvä. Mitä muuta kelpo arkiruoalta osaa toivoa?

papucurry

Rakastan ruokia, joiden ainekset voi pitää aina kaapissa varalla sellaisia päiviä varten, kun jääkaappi ammottaa tyhjyyttään eikä kauppaan millään ennättäisi, jaksaisi tai viitsisi. Juuri tähän kategoriaan kuuluu ihana papucurry, joka syntyy käytännössä pelkästään keittiön kuivakaapin aarteista.

Papucurryyn sopivat melkein mitkä tahansa pavut. Itse käytin kidneypapuja, mutta esimerkiksi valkoiset pavut tai hauskat ja herkulliset borlottipavut toimisivat varmasti aivan yhtä hyvin. Lisäksi tarvitset vain sipulia, valkosipulia ja inkivääriä, ripauksen mausteita sekä tölkillisen säilykekirsikkatomaatteja.

Ruoan valmistumista nopeuttaa, kun aloitat valmistuksen kuullottamalla hienonnetun sipulin rauhassa pannulla. Sillä välin ennätät hienontaa valkosipulinkynnet, raastaa inkiväärin ja kaivaa mausteet sekä muut tykötarpeet esiin. Kuivamausteita kannattaa niitäkin kuullottaa pari minuuttia sipulin kanssa ennen kirsikkatomaattien, veden ja papujen lisäämistä, jolloin niiden maut avautuvat paremmin. Jos paistos vaikuttaa liian kuivalta, lisää tilkka öljyä.

Kun tomaatit on lisätty pannulle, kuumennetaan kastike kiehuvaksi ja sen annetaan muhia hissukseen kannen alla välillä sekoitellen. Tässä välissä kannattaa keittää riisi ja aivan lopuksi säätää curryn maku omaan suuhun sopivaksi suolan avulla. Jos maku kaipaa mielestäsi tilkan happoa, lisää hieman sitruunamehua.

Papucurry maistuu esimerkiksi keitetyn riisin tai ruokakauran kera. Pannulliselle ruokaa ei kerry hintaa muutamaa euroa enempää. Täydellistä!

Blogin arkistosta kannattaa kurkata myös nämä helpot ja edulliset arkiruokareseptit:

papucurry

Papucurry

Papucurry on helppo, halpa ja hyvä. Mitä muuta kelpo arkiruoalta osaa toivoa?
5 from 1 vote
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 tlk (230 g) säilykepapuja esim. kidney
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1/2 tl chilihiutaleita
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tlk (400 g) säilykekirsikkatomaatteja
  • 1 dl vettä
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa

Lisäksi

  • keitettyä riisiä tai ruokakauraa
  • tuoretta korianteria

Valmistusohjeet
 

  • Huuhtele ja valuta pavut siivilässä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.
  • Kuumenna öljy paistokasarissa. Kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää valkosipuli ja inkivääri, paista 2 minuuttia, lisää sitten kuivamausteet ja tomaattipyree. Jatka paistamista sekoitellen vielä toiset 2 minuuttia.
  • Lisää pavut, säilykekirsikkatomaatit, vesi sekä sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua hiljalleen kannen alla välillä sekoitellen n. 15 minuuttia. Keitä tällä välin lisukeriisi tai ruokakaura kypsäksi.
  • Mausta kastike suolalla. Tarjoa papucurry riisin tai ruokakauran kera.

Lue myös nämä:

2 Comments

  1. 5 stars
    Todella herkullinen, helppo ja nopea ruoka. En ollut pitkään aikaan käyttänyt kidneypapuja ja olin vallan unohtanut kuinka hyviä ne ovat.

    1. Mahtava kuulla, että onnistuit reseptillä. Ja ihanaa, että löysit taas papujen pariin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!