Etusivu » Fattoush-salaatti

Fattoush-salaatti

Fattoush on italialaisen panzanellan libanonilainen serkku. Rapeiden krutonkien sijaan salaatin keskeisenä raaka-aineena loistavat rapsakat pitaleipäkolmiot.

fattoush

Fattoush on Lähi-idän keittiöstä tuttu salaatti ja erityisen ihanaa hellepäivän ruokaa. Pitaleipäpalat ja sumakki ovat salaatin tärkeimpiä raaka-aineita, muita aineksia voi vaihdella sesongin ja maun mukaan. 

Oma versioni on saanut inspiraationsa Bella Tablen julkaisemasta reseptistä, jossa loistavat tuoreet yrtit, raikkaat kesäkasvikset sekä jogurttinen kastike. Murustelin joukkoon myös fetajuustoa, joka erityisesti hellepäivinä tuo salaattiin herkullista suolaisuutta.

Fetajuusto tekee salaatista myös mukavan ruokaisan, jolloin se käy vaikka sellaisenaan kokonaisesta ateriasta. Perinteisesti fattoush kuitenkin tarjotaan lisukkeenta tai osana meze-pöytää. Salaatin kaveriksi sopivatkin loistavasti esimerkiksi rapeat falafelit.

Happaman makuista sumakkia löytyy paitsi maustekaupoista, myös hyvin varustettujen ruokakauppojen maustehyllystä. Omani ostan Hakaniemen hallin pienestä ja sympaattisesta maustekaupasta. Jos et saa sumakkia käsiisi, älä jätä salaattia valmistamatta. Lisää kastikkeeseen reilusti sitruunamehua, jolloin salaatin makuprofiili säilyy riittävän happamana.

fattoush-salaatti

Fattoush-salaatti

Fattoush on italialaisen panzanellan libanonilainen serkku. Rapeiden krutonkien sijaan salaatin keskeisenä raaka-aineena loistavat rapsakat pitaleipäkolmiot.
Valmistelut 20 mins
Kypsennys 5 mins
Aika yhteensä 25 mins
Kategoria Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 pitaleipää
  • 500 g kirsikkatomaatteja
  • 1 kurkku
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 1 nippu retiisiä
  • 1 pieni ruukku tuoretta minttua
  • 1 pieni ruukku tuoretta lehtipersiljaa
  • 1 dl paksua gurttia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1 pkt (n. 200 g) fetajuustoa
  • 2 rkl sumakkia

Valmistusohjeet
 

  • Paahda pitaleivät leivänpaahtimessa tai uunissa. Jäähdytä ja leikkaa kolmioiksi.
  • Puolita kirsikkatomaatit. Halkaise kurkku ja kaavi vetinen sisus lusikalla. Leikkaa kurkku kuutioiksi. Leikkaa retiisit ohuiksi viipaleiksi. Hienonna kevätsipulit ja yrtit. Sekoita kasvikset, yrtit, pitaleivät ja gurtti. 
  • Sekoita keskenään oliiviöljy, sitruunamehu, punaviinietikka ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Sekoita salaatin joukkoon. Murustele joukkoon myös fetajuusto.
  • Viimeistele fattoush sumakilla ja tarjoa ateriana sellaisenaan tai vaikkapa falafelien lisukkeena.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!