Etusivu » Paprikapasta
|

Paprikapasta

Paprikapasta on puolen tunnin pikaruoka, joka tuo vaihtelua perinteisille tomaattipohjaisille pastakastikkeille.

paprikapasta

Paprikapasta syntyy pikapikaa, kun oikaiset valmiiksi paahdetuilla säilykepaprikoilla. Kyllä vain, säilykepaprikat ovat oiva arjen apuri. Niistä syntyy esimerkiksi vallan herkullinen pastakastike, joka valmistuu puolessa tunnissa sillä välin, kun pasta kiehuu.

Valmistukseen kannattaa valita korkeareunainen paistokasari tai vaikka kattila, jossa kastikkeen mahtuu ajamaan sauvasekoittimella tasaiseksi ilman roiskeita.

Paprikoiden lisäksi kastikkeeseen sujautetaan aurinkokuivattuja tomaatteja, jotka tuovat makuun upeaa syvyyttä, hieman chiliä ja timjamia sekä kaurakermaa pyöristämään makua. Kastiketta ei tarvitse erityisesti haudutella, riittää että ainekset pyöräyttää pannulla pikaisesti. Toki sipulin huolellisesta kuullottamisesta ei kannata luistaa, jottei valmiissa annoksessa maistu ikävästi raaka sipuli.

Annoksen kruunaa pinnalle ripoteltu feta (vegaanisista fetoista suosittelen Mö Kreikkalaista) sekä tuore timjami. Nam!

Blogin arkistosta kannattaa kurkata myös nämä helpot ja nopeat pastareseptit:

paprikapasta

Paprikapasta

Paprikapasta on puolen tunnin pikaruoka, joka tuo vaihtelua perinteisille tomaattipohjaisille pastakastikkeille.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 350 g pastaa
  • 1 tlk (450/350 g) paahdettuja punaisia paprikoita etikkaliemessä
  • 10 aurinkokuivattua tomaattia
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1/2 tl chilihiutaleita
  • 2 rkl tuoretta timjamia
  • 1 1/2 dl kauraruokakermaa
  • 1-2 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 tl suolaa

Lisäksi

  • 150 g vegefetaa
  • tuoretta timjamia

Valmistusohjeet
 

  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente.
  • Pastan kiehuessa suikaloi paprikat ja aurinkokuivatut tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistokasarissa. Kuullota sipuli pehmeäksi, lisää valkosipuli ja tomaattipyree, paista vielä 1-2 minuuttia. Lisää paprikat, aurinkokuivatut tomaatit, chilihiutaleet, tuore timjami ja kauraruokakerma. Kuumenna ja anna hautua 5 minuuttia. Aja sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla ja balsamiviinietikalla.
  • Sekoita pasta kastikkeeseen. Jaa pasta lautasille ja viimeistele tuoreella timjamilla ja vegefetalla.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!