Etusivu » Muhammarapasta – paahdetuista paprikoista surautettu kastike valmistuu pastan kiehuessa
|

Muhammarapasta – paahdetuista paprikoista surautettu kastike valmistuu pastan kiehuessa

Muhammarapasta olisi vastaus, jos juuri nyt pitäisi valita ruoka, jota olisi pakko syödä koko loppuelämä. Muhammarapasta rapeaksi paistetuilla beanit-suikaleilla vei kielen ensimmäisellä haarukallisella.

muhammarapasta beanit-suikaleilla

Muhammarapasta kuuluu niihin arjen lemppariruokiin, jotka valmistuvat vaivaisessa vartissa. Kastike surahtaa monitoimikoneessa suit sait valmiiksi paahdetuista tölkkipaprikoista, maapähkinävoista sekä tujauksesta harissatahnaa. Idean poimin Soppa365-sivulta, enkä malttanut olla jakamatta ohjetta myös täällä blogin puolella, niin yksinkertaisen nerokas ja herkullinen se on.

Minä tosin rikastin annoksen Beanit-suikaleilla. Härkiksen tekijöiden uudehkot härkäpavuista valmistetut suikaleet toimivat vegepastassa loistavasti ja toivat siihen lisäproteiinia sekä rapsakkaa purutuntumaa. Valitsin valmiiksi marinoituja suikaleita, sillä kun kerran mutkia lähdin oikomaan suoraksi, niin vedetään ne suoraksi sitten ihan huolella!

VINKKI! Kastike toimii myös ilman beanit-suikaleita. Jos kaipaat lisäproteiinia, vaihda tavallinen pasta esimerkiksi kikherneistä valmistettuun. 

Lisää arjen koukuttavia ja nopeita pastoja löytyy blogin arkistosta. Kurkkaa ainakin:

Muhammarapasta beanit-suikaleilla

Muhammarapasta olisi vastaus, jos juuri nyt pitäisi valita ruoka, jota olisi pakko syödä koko loppuelämä. Muhammarapasta rapeaksi paistetuilla beanit-suikaleilla vei kielen ensimmäisellä haarukallisella.
Valmistelut 10 mins
Kypsennys 10 mins
Aika yhteensä 20 mins
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 250 g pastaa esim. täysjyvä- tai tuore-
  • 1 pkt (250 g) beanit-suikaleita (yrtti-valkosipuli tai maustamaton)

Muhammarakastike

  • 1 tlk (220 g) paahdettuja, suolaliemeen säilöttyjä paprikoita
  • 3 rkl maapähkinävoita
  • 2 rkl harissatahnaa tai maun mukaan
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl sokeria tai muuta makeutusta
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. 
  • Pastan kypsyessä valmista kastike. Valuta paprikat ja mittaa kaikki ainekset monitoimikoneeseen (tehosekoitin tai sauvasekoitin toimivat luultavasti myös ihan yhtä hyvin) ja surauta soseeksi. Tarkista maku ja lisää suolaa tai harissaa tarpeen mukaan. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Paista beanit-suikaleet rapeiksi kuumalla paistinpannulla.
  • Sekoita muhammara-kastike keitetyn ja valutetun pastan joukkoon.
  • Viimeistele muhammarapasta beanit-suikaleilla sekä halutessasi tuoreilla yrteillä. Minä käytin basilikaa, myös lehtipersilja toimii mainiosti.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!