Hernepasta
Hernepasta on yhtä aikaa kermaisen pehmeä ja chilin puraisema. Simppelit raaka-aineet, nopea valmistus ja hurmaava maku tekevät tästä arkiruokien suosikin.
Hernepasta tehdään Yotam Ottolenghin suosittua ohjetta mukaillen. Se valmistuu helposti ihan tutuista aineksista, mutta ruoka on silti enemmän kuin osiensa summa.
Hernepasta sisältää kaksi jekkua, jotka tekevät siitä ylivertaisen: Jogurttisen kastikkeen joukkoon surautetaan kourallinen herneitä ja annos viimeistellään chiliöljyssä paahdetuilla pinjansiemenillä. Sanomattakin on selvää, että nyt ollaan herkullisten asioiden äärellä.
Valitsin pastaksi Rummon simpukanmuotoisen Conchiglie Rigate -pastan, mutta oikeastaan tähän ruokaan sopii käytettäväksi melkein mikä tahansa kuviopasta, kuten tuttu fusilli tai putkimainen penne. Makaronista tai spagetista en tätä ruokaa kuitenkaan ehkä tekisi.
Jos pinjansiementen hinta hirvittää, voit korvata ne edullisemmilla auringonkukansiemenillä. Suutuntuma ei ole aivan yhtä rouskuva ja kermaisen pehmeä, mutta vallan mainio siitä huolimatta. Basilikan sijaan mukaan voi hienontaa myös tuoretta minttua.
Jos kaipaat lisää iisejä kasvispastoja arkeesin, blogin arkistosta kannattaa kurkata myös nämä reseptit:
- Kesäkurpitsapasta
- Aurinkokuivattu tomaattipasta
- Tonnikalaton pasta
- Tomaattipasta
- Tofupasta
- Munakoisopasta
- Vegaaninen pollo limonello
Hernepasta
Raaka-aineet
- 250 g simpukkapastaa esim. Rummo
- 150 g (vegaanista) fetaa
- 1 ruukku basilkaa
Herne-gurttikastike
- 200 g pakasteherneitä
- 150 g paksua maustamatonta gurttia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/2 tl suolaa
Pinjansiemen-chiliöljy
- 1/2 dl pinjansiemeniä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl chilihiutaleita
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohjeet
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan al dente.
- Pastan kiehuessa revi basilikanlehdet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sulata pakasteherneet.
- Siirrä desi herneitä korkeareunaiseen kulhoon tai monitoimikoneeseen. Lisää gurtti, pari ruokalusikallista oliiviöljyä, valkosipulinkynnet sekä suola. Aja soseeksi. Siirrä suureen kulhoon odottamaan.
- Mittaa pannulle pari ruokalusikallista öljyä, pinjansiemenet ja chilihiutaleet. Paista sekoitellen, kunnes siemenet saavat hieman väriä. Mausta suolalla ja siirrä erilliseen kulhoon odottamaan.
- Valuta huolellisesti pasta siivilässä ja sekoita pasta herne-jogurttikastikkeen joukkoon. Lisää loput sulatetuista herneistä ja basilikanlehdet. Murustele joukkoon feta.
- Jaa pasta lautasille ja viimeistele pinjansiemen-chiliöljyllä.