Etusivu » Shahi paneer tofusta

Shahi paneer tofusta

Shahi paneer tofusta on sakean lämmittävä curry, jonka täyteläinen maku syntyy cashewpähkinöistä.

shahi paneer tofusta

Shahi paneer eli juustoa tomaatti-pähkinäkastikkeessa on intialaisesta ravintolasta tuttu ruoka, joka tehdään perinteisesti paneer-juustosta. Tässä ohjeessa juusto korvataan tofulla, jolloin ruoka on täysin vegaaninen.

Täyteläisen kastikkeen jekku on surauttaa sauvasekoittimella joukkoon cashewpähkinöitä. Näin kastikkeeseen saadaan täyteläinen maku ja koostumus ilman pisaraakaan kermaa. Jos pähkinät muistaa laittaa tuntia ennen likoamaan kylmään veteen, surahtavat ne sauvasekoittimella samettisemmiksi. Jos unohdit tai et kiireessä ennättänyt, ei hätää. Hyvää tulee vaikka pähkinät lisäisikin suoraan pähkinäpussista kastikkeen joukkoon. Lämmintä makua shahi paneeriin tuovat garam masala, chili ja kurkuma.

Shahi paneer on parasta tehdä yhden pannun ja yhden kattilan taktiikalla. Valmista kastike kattilassa, sillä se surautetaan lopuksi sauvasekoittimella tasaiseksi. Näin kastikeroiskeita ei ole ympäri keittiötä. Tofu sen sijaan kannattaa paistaa pannulla kastikkeen hautuessa. ”Multitaskaamalla” ruoka valmistuu yllättävän nopeasti, vaikka tiskiä hieman kertyykin.

Kastike valmistuu tarvittaessa nopeastikin, mutta kuten kaikki mausteiset ruoat, se vain paranee hautuessaan. Jos kiire tai nälkä ei ole suuri, anna shahi paneerin muhia rauhassa puolisen tuntia, jolloin maut avautuvat. Paistetut, soijakastikkeella maustetut tofupalat lisätään kastikkeeseen lopuksi ja kuumennetaan vielä nopeasti.

Lisukkeeksi sopii muiden currykastikkeiden tapaan keitetty riisi. Itse lisäsin annoksen päälle vielä paahdettuja cashewpähkinöitä sekä ronskisti tuoretta korianteria, mutta ilmankin pärjää.

Jos rakastat sakeita ja lämpimän mausteisia currykastikkeita, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

shahi paneer tofusta
shahi paneer tofusta

Shahi paneer tofusta

Shahi paneer tofusta on sakean lämmittävä curry, jonka täyteläinen maku syntyy cashewpähkinöistä.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 25 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 125 g cashewpähkinöitä
  • 2 dl vettä
  • 300 g tofua maustamaton
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1+1 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1/2 tl chilihiutaleita
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä
  • (cashewpähkinöitä)

Valmistusohjeet
 

  • Laita cashewpähkinät likoamaan veteen tunniksi.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää valkosipuli ja inkivääri, paista 2 minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kuivamausteet ja jatka paistamista vielä toiset 2 minuuttia.
  • Lisää tomaattimurska, pähkinät, vesi sekä sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla 15 minuuttia. Aja kastike sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla.
  • Kastikkeen hautuessa kuivaa tofu puristelemalla se puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen. Revi käsin suupalan kokoisiksi paloiksi. Kuumenna paistinpannu ja paahda tofupaloja kuivalla pannulla niin, että neste haihtuu. Lisää öljy ja paista rapeaksi. Lisää lopuksi soijakastike ja anna sen imeytyä tofuun.
  • Lisää paistettu tofu kastikkeen joukkoon ja sekoita. Tarjoa shahi paneer keitetyn riisin sekä halutessasi paahdettujen cashewpähkinöiden kanssa.

Lue myös nämä:

2 Comments

  1. Hei!
    Onko tuo cashewpähkinämäärä reseptissä oikein, 125 dl? Tuntuu melko suurelta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!