Etusivu » Lehtikaali-nuudelisalaatti
|

Lehtikaali-nuudelisalaatti

Lehtikaali-nuudelisalaatti on raikas ja ruokaisa. Raastettu tofu ja paahdetut maapähkinät rikastavat salaatin ruokaisaksi.

lehtikaali-nuudelisalaatti

Rakastan erilaisia nuudelisalaatteja ja niitä syödäänkin meidän perheessä tasaisin väliajoin. Usein käytän salaatin pohjana varhaiskaalia, mutta sesongin ulkopuolella voi hyödyntää myös ravinteikasta lehtikaalia.

Lehtikaali sopii loistavasti nuudelisalaatin pohjaksi, kun sen käsittelee huolella ennen syömistä. Sitkaat lehdet kesyyntyvät syömäkuntoon, kun poistat kovan lehtiruodin, suikaloit lehdet ja hierot ne käsin pehmeäksi öljy- ja sitruunamehutilkan sekä suolaripauksen kanssa.

Kun lehdet on kesytetty, voi joukkoon sekoittaa loput ainekset: porkkanasuikaleet, hienonnetut kevätsipulit, herneet sekä tietysti keitetyt nuudelit. Nuudeleiksi sopivat riisi- tai vehnänuudelit, itse käytin tällä kertaa vehnästä valmistettuja udon-nuudeleita.

Ruokaisuutta salaattiin tuovat paitsi nuudelit, myös rapeaksi paistettu tofuraaste sekä paahdetut maapähkinät. Nyhtötofu eli raastettu tofu tuo tofuruokiin ihanaa vaihtelua perinteisten kuutioiden sijaan. Se sopii myös tähän salaattiin loistavasti ja toimii tavallaan salaatin mausteena ja rapeana elementtinä yhdessä pähkinöiden kanssa.

Kastike sekoitetaan öljystä, soijakastikkeesta ja limetinmehusta, joten makumaailma on yhtä aikaa raikas ja aavistuksen tulinen. Chilin määrällä makua voi säätää mieleisekseen. Olipa maku sitten lempeä tai ärhäkästi chilin puraisema, salaatti on mielestäni ihanaa kummin vain.

Kerralla valmistuu iso kulhollinen, mutta onneksi lehtikaali-nuudelisalaatti on maukasta myös seuraavana päivänä. Paistettu tofu sekä pähkinät kannattaa kuitenkin lisätä salaatin päälle vasta tarjoiluvaiheessa lautasille, jotta ne eivät mahdollisen säilytyksen aikana vetisty tai pehmene ikävästi.

Blogin arkistosta kannattaa kurkata myös nämä ruokaisat salaattireseptit:

lehtikaali-nuudelisalaatti
lehtikaali-nuudelisalaatti

Lehtikaali-nuudelisalaatti

Lehtikaali-nuudelisalaatti on raikas ja ruokaisa. Jos lehtikaaliviljelmäsi antaa reilusti satoa, tee tätä!
Valmistelut 30 minutes
Kypsennys 15 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Salaatit
Annokset 6

Raaka-aineet
  

  • 150 g vehnä- tai riisinuudeleita
  • 150 g lehtikaalia
  • 1 rkl limetinmehua
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • 2-3 porkkanaa
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 200 g herneitä
  • 1/2-1 kurkku tai 2-3 avomaankurkkua
  • 150 g maapähkinöitä

Raastettu tofu

  • 400 g maustamatonta tofua
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl seesamiöljyä

Kastike

  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 punainen chili hienonnettuna
  • 1/2 dl soijakastiketta
  • 3/4 dl limetinmehua
  • 1 dl rypsiöljyä

Valmistusohjeet
 

  • Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta siivilässä. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Poista lehtikaalista paksu lehtiruoti. Revi lehdet pienemmiksi. Siirrä lehdet suureen kulhoon. Lisää pieni tilkka limetinmehua ja öljyä sekä ripaus suolaa. Hiero lehdet käsin pehmeiksi.
  • Pese porkkanat ja kuori ne halutessasi. Vuole porkkanoista kuorimaveitsellä pitkiä suikaleita. Sulata pakasteherneet, hienonna kevätsipulit. Viipaloi kurkut. Yhdistä kasvikset lehtikaalien joukkoon.
  • Paahda pähkinät kuivalla pannulla.
  • Kuivaa tofut. Raasta ne kartioraastimen karkealla terällä. Kuumenna pannulla tilkka öljyä. Paista tofut rapeiksi. Lisää lopuksi soijakastike ja seesamiöljy. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Sekoita kastikkeen ainekset yhteen.
  • Huuhtaisen nuudeleita vielä kertaalleen, jos ne ovat tarttuneet toisiinsa. Sekoita nuudelit ja kastike kasvisten joukkoon. Jaa annos lautasille. Lisää tofua ja pähkinöitä. Tarjoile heti.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!