Helppo tomaatti-tortellonikeitto – ruokaisa kasviskeitto tukevoituu pastalla ja pavuilla
Helppo tomaatti-tortellonikeitto saa ruokaisuutta pavuista. Tomaatti-tortellonikeitto on kiireisen arki-illan pelastaja, joka täyttää kurnivimmankin vatsan.

Tomaattikeittoon löytyy kaapistani melkein aina ainekset valmiina. Joskus kattilaan sujahtaa säilyketomaattien ja mausteiden lisäksi vähän ruokaisampiakin höysteitä. Kuten tällä kertaa valkoisia säilykepapuja sekä kaupan tuorepastahyllystä poimittuja juustotäytteisiä tortelloneja.
Tämän tomaattikeiton jekku on surauttaa pavut sauvasekoittimella soseeksi, jolloin koostumuksesta tulee ihanan sakea ja lopputuloksesta perinteistä tomaattikeittoa ruokaisampi. Kaupan tuorepastahyllystä poimitut juustotäytteiset tortellonit kipataan kattilaan vasta lopuksi, ne kypsyivät kuumassa liemessä muutamassa minuutissa. Voit käyttää myös vegaanisia tortelloneja, jolloin annos on täysin vege.
Valmiin annoksen päälle raastoin vielä juustoa. Sen voi halutessaan jättää pois, mutta omasta mielestäni enemmän on enemmän – ainakin tässä tapauksessa.
Psssst! Jos kaipaat lisää helppoja ja täyttäviä tomaattikeittoja arkiruokalistallesi, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:


Helppo tomaatti-tortellonikeitto
Raaka-aineet
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 tlk (à 400 g ) kokonaisia tomaatteja tai hyvää tomaattimurskaa
- 1 tlk (230 g) valkoisia papuja
- 1 tlk ( 2 1/2 dl) kaurakermaa
- 1 tl sokeria
- 3/4 tl suolaa
- 1 rkl balsami- tai punaviinietikkaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1/4 tl chilijauhetta
- 1 pkt (250 g ) tortellineja (esim. juustotäytteisiä tai vegaanisia)
Tarjoiluun
- juustoa raastettuna
Valmistusohjeet
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää sitten valkosipulinkynnet ja paista vielä hetki. Lisää tomaatit, pavut ja mausteet. Anna keiton kiehua hiljalleen vartin verran. Lisää kaurakerma sekä mausteet ja soseuta keitto sauvasekoittimella soseeksi. Tarkista maku.
- Lisää tortellonit ja anna niiden kiehua kolmisen minuuttia, kunnes ovat kypsiä.
- Viimeistele keitto halutessasi juustoraasteella.