Siemenleipä – vegaaninen ja gluteeniton vuokaleipä vie kielen
Siemenleipä leivotaan kaurahiutaleista sekä siemenistä ja pähkinöistä – ilman valkoista vehnää!

Siemenleipä on valintasi, jos etsit helppoa, herkullista ja vieläpä huipputerveellistä leipää, joka onnistuu tarvittaessa myös gluteenittomana ja vegaanisena.
Tämä koukuttavan herkullinen ja ihanasti rouskuva leipä tehdään kaurahiutaleista, siemenistä ja pähkinöistä, joten se pursuaa kaikkea hyvää ja terveellistä: kuituja, hyviä rasvoja, vitamiineja, kivennäisaineita ja proteiinia sekä tietysti makua!
Siemenleipä on helposti muokattavissa siemen- ja pähkinälaatuja vaihtelemalla. Jos pidät suolaisen ja makean yhdistelmästä, voi joukkoon lisätä myös kourallisen kuivattuja hedelmiä, kuten rusinoita tai pilkottuja taateleita. Hedelmillä höystetty siemenleipä ilahduttaa erityisesti joulun aikaan.
Lämpimästi suosittelen kurkkaamaan blogin arkistosta myös nämä ohjeet:

Siemenleipä
Raaka-aineet
- 2 1/2 dl siemeniä käytin valmista siemensekoitusta, jossa auringonkukan-, kurpitsan- ja pinjansiemeniä
- 1 dl rouhittuja pähkinöitä
- 1/2 dl pellavansiemeniä
- 3 rkl chian siemeniä
- 2 rkl karkeaksi jauhettua psylliumia
- 4 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
- 1 tl suolaa
- 3 1/2 dl vettä
- 1 rkl hunajaa tai esim. vaahterasiirappia
- 2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohjeet
- Rouhi pähkinöitä hieman. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon vesi, öljy ja makeutus.
- Kaada taikina silikoniseen tai leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan. Laita taikina jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi tai vaikka yön yli. Leipä on valmis paistettavaksi, kun se on jähmettynyt muotoonsa.
- Paista leipää 175 asteisessa uunissa ensin noin 20 minuuttia. Poista tämän jälkeen leipä vuoasta ja paista sitä uuniritilän päällä vielä noin 30 minuuttia. Leipä on valmis, kun se koputtaessa tuntuu rapealta.
- Anna jäähtyä kunnolla ennen viipalointia.
Aivan ihana resepti. Lisäsin puolukkaa.
Kiitos! Kiva, että tykkäsit 🙂
Hunaja ei ole vegaania.