Etusivu » Kurpitsanuudelit

Kurpitsanuudelit

Kurpitsanuudelit vievät kielen! Syksyinen wokki on täynnä makua ja väriä.

kurpitsanuudelit

Jos mahdollista, voisin elää erilaisilla nuudeliruoilla. Nuudelisalaatit, -keitot, -wokit – kaikki maistuu! Parasta on, että nuudeleiden kaveriksi voi parittaa melkein mitä tahansa kauden kasviksia – ja aina tulee hyvää!

Tämä herkullinen nuudeliruoka ei ole poikkeus. Yhdistin nuudelit paahdetun kurpitsan, lehtikaalin sekä tofukuutioiden kanssa ja silasin koko komeuden gochujangtahnalla terävöitetyllä kastikkeella.

Työvaiheita on muutama, mutta kurpitsanuudelit valmistuu yllättävän nopeasti. Aloita kurpitsasta ja tofusta. Kuutioi kurpitsa, revi tofut paloiksi ja levitä ne leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Kun kurpitsat ja tofut paahtuvat, on juuri sopivasti aikaa esivalmistella muut raaka-aineet: keittää nuudelit, hienontaa lehtikaalit ja sekoittaa kastike valmiiksi.

Kun on aika nostaa kurpitsat ja tofut uunista, ainekset voi vain yhdistää pannulla. Lehtikaalia kannattaa ensin paistaa pari minuuttia pannulla ja lisätä vasta sitten muut ainekset. Kuumennus, sekoitus ja valmista tuli. Annoksen voi viimeistellä tuoreilla yrteillä ja seesaminsiemenillä, mutta ilmankin pärjää.

Vinkki! Ruoan voi esivalmistella vaikka jo pari päivää ennen. Paahda tofu ja kurpitsa uunissa ja jolloin ainekset voi vain kipata pannulle kuumenemaan.

Blogin arkistosta kannattaa kurkata myös nämä reseptit:

kurpitsanuudelit

Kurpitsanuudelit

Kurpitsanuudelit vievät kielen! Syksyinen wokki on täynnä makua ja väriä.
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 25 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 n. 700 g hokkaidokurpitsa
  • 1 pkt (300 g) tofua Jalotofu Aasia
  • rypsiöljyä
  • 2 levyä vehnänuudeleita esim. Mama
  • 100 g lehtikaalia
  • 1/2 ruukkua korianteria
  • 2 rkl seesaminsiemeniä

Kastike

  • 2 rkl gochujangia
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl vaahterasiirappia
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Kuori ja paloittele kurpitsa. Levitä kuutiot leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Pirskottele päälle tilkka öljyä ja ripauta pintaan suolaa. Revi tofu paloiksi ja levitä pellille kurpitsapalojen viereen. Paahda noin 15 minuuttia tai kunnes tofu on paahtunut ja kurpitsa kypsää. Älä paahda kurpitsaa läpeensä pehmeäksi, vaan jätä siihen hieman purutuntumaa.
  • Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta siivilässä ja leikkaa saksilla pienemmiksi. Poista lehtikaaleista paksu keskiruoti. Revi lehdet pienemmiksi. Sekoita kastikeainekset yhteen. Hienonna korianteri.
  • Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Älä polta. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Lisää pannulle tilkka öljyä. Kuumenna. Lisää lehtikaali ja paista pari minuuttia käännellen. Lisää kurpitsa- ja tofupalat, nuudelit sekä kastike. Paista sekoitellen, kunnes ainekset sekoittuvat.
  • Viimeistele kurpitsanuudelit hienonnetulla korianterilla ja paahdetuilla seesaminsiemenillä.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!