Etusivu » Aasialainen porkkanaraaste – mehevä lisukesalaatti maustuu korianterilla ja chilillä
|

Aasialainen porkkanaraaste – mehevä lisukesalaatti maustuu korianterilla ja chilillä

Aasialainen porkkanaraaste tuo herkullista vaihtelua perinteiseen porkkanaraasteeseen. Aasialainen makumaailma ja rapeana rouskuvat pähkinät vievät kielen.

aasialainen porkkanaraaste

Aasialainen porkkanaraaste on alun perin bongattu Jonna Vormalan suositusta Jäävuoren huippu -salaattikirjasta. Joitakin vuosia sitten kokkasin salaattia ahkerasti, kunnes erään kerran hienonsin joukkoon chiliä reilusti yli oman sietokykyni ja salaatti oli pakko viskata biojäteastiaan.

Tämän oppitunnin jälkeen olen aina visusti muistanut maistaa käyttämieni chilien tulisuusasteen. Samankin lajin chilit saattavat tulisuusasteeltaan vaihdella vienosta paprikan mausta hien pintaan nostavaan poltteeseen.

Viime aikoina olen jälleen kaivannut aasialaisvivahteisten ruokien rinnalle makuun sopivaa salaattia. Tällä ohjeella tavisraaste nousee muutaman raaka-aineen avulla hetkessä luksusluokkaan.

Alkuperäinen ohje ei ole täysin vegaaninen, sillä makua säväyttää kalakastike. Jos vegaanisuus ei ole välttämättömyys, kalakastiketta ei kannata jättää välistä. Ainakin Vegekaupan valikoimasta löytyy myös vegaanista ”kalakastiketta” (No-fish sauce). Uskoisin, että myös tuo vegeversio toimii salaatissa vallan mainiosti.

Raasta porkkanat raastimen karkeimmalla terällä. Ihana kastike tekee lopputuloksesta taatusti mehevän.

Lämmöllä suosittelen kurkkaamaan blogin arkistosta myös nämä reseptit:

maustettu porkkanaraaste

Aasialainen porkkanaraaste

Aasialainen porkkanaraaste tuo herkullista vaihtelua perinteiseen porkkanaraasteeseen. Aasialainen makumaailma ja rapeana rouskuvat pähkinät vievät kielen.
Valmistelut 15 mins
Aika yhteensä 15 mins
Kategoria Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 500 g porkkanoita
  • 1 ruukku korianteria hienonnettuna
  • 1 dl maapähkinöitä halutessasi paahdettuja ja suolattuja

Kastike

  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl kalakastiketta tarvittaessa vegaanista (No-fish sauce)
  • 3 rkl sitruuna- tai limetinmehua
  • 1/2-1 punainen chili maun ja tulisuuden mukaan
  • 1-2 valkosipulinkynttä

Valmistusohjeet
 

  • Pese porkkanat juuriharjalla ja raasta karkeaksi raasteeksi. Sekoita kastikkeen ainekset yhteen ja kaada porkkanaraasteen joukkon. 
  • Sekoita joukkoon hienonnettu korianteri ja maapähkinät.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!