Etusivu » Varhaiskaalisalaatti

Varhaiskaalisalaatti

Varhaiskaalisalaatti on alkukesän ihanin lisuke melkein mille vain. Raikas salaatti on nopea tehdä ja sitä kauhoo kitaansa vaikka siltään.

varhaiskaalisalaatti

Varhaiskaalisalaatti on kevään ja alkukesän odotetuimpia herkkuja. Supermehevää varhaiskaalia saa vain pienen hetken touko–kesäkuussa, ja siihen pätee sama kuin parsaankin: tarraa kiinni aina kun näet.

Ensimmäiset varhaiskaalit tulevat Euroopasta, yleensä Unkarista. Kotimaista kaalia alkaa saada kesäkuun alussa. Silloin sitä kannattaa kiskoa vaikka kaksin käsin, sillä sesonki on lyhyt ja samaa herkkua on luvassa uudelleen vasta vuoden kuluttua.

Varhaiskaalisalaatti on aina hyvää, miten tahansa tehtynä. Yksinkertaisimmillaan kaalisuikalaiden sekaan voi lisätä vain hiukan öljyä ja sitruunamehua sekä ripauksen suolaa. Itse tykkään kuitenkin yhdistää mehevän kaalin kanssa fenkolia ja herneitä sekä jotain yrttiä, yleensä tilliä tai ruohosipulia.

Varhaiskaali kannattaa leikata ohuiksi suikaleiksi isolla veitsellä. Halkaise kaali ensin puoliksi ja suikaloi sitten kaikki muu paitsi kaikista kovin kanta. Suikaleiden sopiva paksuus on muutama milli, ohuempi on hakkelusta. Fenkoli puolestaan on helpointa saada ohuiksi noin millin paksuisiksi siivuiksi mandoliinin eli vihannesleikkurin avulla. Herneet voi lisätä salaattiin tuoreina tai pakastettuina.

Varhaiskaalisalaatissa ihanaa on paitsi maku, myös se, että työvaiheita on vähän. Kasvisten silppuamisen lisäksi kastike vain sekoitetaan salaatin joukkoon. Kaalisalaatin maku on raikas ja kesäinen, eikä kastike peitä kaalin herkkää makua, kun sen sekoittaa oliiviöljystä, vaaleasta balsamietikasta sekä ripauksesta suolaa.

Varhaiskaalisalaatti on paitsi upea arki- ja grilliruokien lisuke, myös ihana hodarin täyte. On oikeastaan vaikea keksiä, minkä kanssa varhaiskaalisalaatti ei sopisi. Ja tokihan mehevää salaattia haarukoi vaikka siltään.

Blogin arkistosta kannattaa kurkata myös nämä mainiot kaalireseptit:

varhaiskaalisalaatti

Varhaiskaalisalaatti

Varhaiskaalisalaatti on alkukesän ihanin lisuke melkein mille vain. Raikas salaatti on nopea tehdä ja sitä kauhoo kitaansa vaikka siltään.
Valmistelut 15 minutes
Aika yhteensä 15 minutes
Kategoria Salaatit
Annokset 6

Raaka-aineet
  

  • 1/2 varhaiskaali
  • 1 pieni fenkoli
  • 200 g herneitä tuore tai pakaste-
  • 1/2 ruukkua tilliä tai ruohosipulia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl vaaleaa balsamietikkaa esim. Rajamäen
  • 1/2 tl suolaa
  • (1 tl sokeria)

Valmistusohjeet
 

  • Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Halkaise fenkoli ja leikkaa esimerkiksi mandoliinilla ohuen ohuiksi suikaleiksi. Sulata pakasteherneet tai riivi tuoreet herneet paloista. Hienonna tilli tai ruohosipuli.
  • Yhdistä kasvikset ja yrtit.
  • Sekoita öljy, etikka, suola ja sokeri ja yhdistä salaatin joukkoon. Kääntele sekaisin. Tarjoa heti.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!