Etusivu » Vappu Pimiän kukkakaali-kurkkusalaatti
|

Vappu Pimiän kukkakaali-kurkkusalaatti

Vappu Pimiän kukkakaali-kurkkusalaatti on kerännyt kehuja ja ylistyksiä. Rapea, rouskuva ja raikas salaatti on herkullista vaihtelua perinteiselle salaatti-kurkku-tomaatti -lisukesalaatille.

kukkakaali-kurkkusalaatti

Vappu Pimiän kukkakaali-kurkkusalaatti on käsittääkseni alkujaan jääkaapin aarteista puolivahingossa valmistunut herkku, ja hävikin häätöruokana se toimi meilläkin. Salaattiin upposi näppärästi aavistuksen nahistunut chilin pätkä, yksinäinen avomaankurkku sekä yrttipuskan rippeet. Kukkakaalin poimin sentään kaupasta vartavasten salaatin kiilto silmissäni.

Pysyin alkuperäiselle ohjeelle melko uskollisena, tosin ripautin kastikkeeseen hieman sokeria taittamaan etikan happamuutta. Näin salaatti oli enemmän oman suuni mukaista. Suosittelen maistamaan salaattia ennen tarjoilua, jotta tiedät, onko sokerisipaus omasta mielestäsi tarpeen.

Salaattia voi ja kannattaa muokata jääkaapin sisällön mukaan, jolloin se palvelee parhaiten alkuperäistä tarkoitustaan hävikin häätäjänä. Viipaloi salaattiin esimerkiksi yksinäinen kesäsipulinvarsi ja vaihda valkosipuli inkivääriin. Osan tai vaikka kaiken riisiviinietikasta voi korvata sitruunan- tai limetinmehulla. Tällöin happamuus saattaa olla voimakkampaa, joten maisteli ruoan valmistuksen yhteydessä on entistä tärkeämpää.

Vapun kukkakaali-kurkkusalaatti on erinomainen lisuke erityisesti Aasian suuntaan nojaaville ruoille. Meillä sitä syötiin seesamipaneroidun tofun kyljessä, mutta toki se istuu mainiosti myös perinteisempien kotiruokien seuraan tuomaan aterialle pientä lisätwistiä.

Psssst! Jos Vappu Pimiän kukkakaali-kurkkusalaatti oli mieleesi, mutta kaipaat enemmän vaihtoehtoja tylsille lisukesalaateille, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

kukkakaali-kurkkusalaatti

Vappu Pimiän kukkakaali-kurkkusalaatti

Vappu Pimiän kukkakaali-kurkkusalaatti on kerännyt kehuja ja ylistyksiä. Rapea, rouskuva ja raikas salaatti on herkullista vaihtelua perinteiselle salaatti-kurkku-tomaatti -lisukesalaatille.
Valmistelut 15 minutes
Aika yhteensä 15 minutes
Kategoria Lisukkeet, Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Salaattiin:

  • 1 pieni kukkakaali
  • 1 avomaankurkku
  • 1/2 punainen keskivahva chili
  • 1 pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 1/2 ruukkua tuoretta korianteria hienonnettuna

Kastike:

  • 4 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2-1 tl sokeria

Valmistusohjeet
 

  • Pilko kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Halkaise kurkku, kaavi vetinen siemenosa pois (lusikoi se vaikka suuhun). Viipaloi puolikkaat ohuiksi siivuiksi. Viipaloi chili, poista halutessasi siemenet.
  • Sekoita kastikkeen ainekset yhteen.
  • Sekoita kasvikset ja kastike, anna maustua hetki jääkaapissa ennen tarjoilua. Tarkista maku.

Lue myös nämä:

2 Comments

  1. Paljonko ohjeessa on siis kukkakaalia? Tuleeko tuohon 2 x kurkkua? Ihana idea salaatille.

    1. Kiitos kommentistasi, kukkakaalin määrä on nyt korjattu ohjeeseen 🙂 Ihana idea tosiaan ja kivaa vaihtelua ainaiselle kurkku-tomaatti-salaatille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!