Etusivu » Indonesialainen tofu-cashewkastike – tofu bumbu rujak

Indonesialainen tofu-cashewkastike – tofu bumbu rujak

Indonesialainen tofu-cashewkastike – tofu bumbu rujak on hämmentävä nimihirviö, mutta kerrassaan koukuttava, ihanan mausteinen ruoka.

indonesialainen tofu-cashewkastike tofu bumbu rujak

Indonesialainen tofu-cashewkastike eli tofu bumbu rujak sisältää roppakaupalla kasviksia, pähkinöillä ja kookoksella täytelöitetyn kastikkeen sekä rapeaksi paistettua tofua. Raikkautta makuun tuovat inkivääri, tamarinditahna sekä kaffirilimetinlehdet. Chilin määrällä voi säätää ruoan tulisuutta, mutta aivan kesyksi ei makua kannata jättää. Pieni chilin puraisu tekee välillä oikein terää.

Kastikkeen voi ajaa sauvasekoittimella tasaiseksi tai tarjota sen ronskisti rouheampana. Itse suosin edellä mainittua tapaa. Rapeaksi paistettu tofu ja pinnalle lisätyt pähkinät tuovat rakenteeseen joka tapauksessa mukavasti rouheutta.

Indonesialainen tofu-cashewkastike on hieman samaa sukua blogista löytyvälle tofu-pähkinäcurrylle, cashew-pinaattikormalle sekä pähkinäcurrylle, joissa kaikissa on pähkinöiden täytelöittämä kastike ja Aasian aurinkoon nojaava makumaailma.

Lisäksi blogin arkistosta kannattaa kurkata nämä maukkaat curryreseptit:

indonesialainen tofu-cashewkastike
indonesialainen tofu-cashewkastike tofu bumbu rujak

Tofu-cashewkastike – Tofu Bumbu Rujak

Indonesialainen tofu-cashewkastike – tofu bumbu rujak on hämmentävä nimihirviö, mutta kerrassaan koukuttava, ihanan mausteinen ruoka. 
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
pähkinöiden liotus 1 hour
Aika yhteensä 1 hour 45 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 2 dl cashewpähkinöitä
  • 2 dl vettä
  • 1 pkt (n. 300 g) tofua
  • 1 rkl (vähäsuolaista) soijakastiketta
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1-2 chiliä
  • 4 tomaattia
  • 2 porkkanaa
  • öljyä paistamiseen
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl kurkumaa
  • 2 dl kookoskermaa
  • 2-3 rkl tamarinditahnaa
  • 2-3 kaffirilimetinlehteä
  • 1 rkl sokeria
  • 1-2 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Laita cashewpähkinät tunniksi tai kahdeksi likoamaan kahteen desilitraan vettä. Soseuta pähkinät veden kanssa tasaiseksi sauvasekoittimella
  • Viipaloi tofu ja kuivaa pinta huolella. Leikkaa kuutioiksi.
  • Kuumenna reilu loraus öljyä pannulla ja paista tofu rapeaksi. Siirrä pannu syrjään ja lisää soijakastike. Sekoita niin, että soijakastike sekoittuu tasaisesti tofuun. Siirrä tofu syrjään odottamaan.
  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Poista chilin kanta ja hienonna chili. Kuutioi porkkanat ja tomaatit.
  • Pyyhkäise pannu puhtaaksi ja kuullota sipuli raukeaksi. Lisää valkosipuli, inkivääri sekä chili ja jatka paistamista sekoitellen pari minuuttia. Lisää tomaattipyree ja kurkuma. Paista vielä minuutti tai kaksi.
  • Lisää pilkottu tomaatti, porkkanat, cashewtahna, sokeri, tamarindi, limetinlehdet ja kookoskerma. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes porkkana on pehmennyt.
  • Soseuta kastike halutessasi sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta suolalla. Lisää tofu ja anna hautua vielä 5-10 minuuttia.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!