Etusivu » Couscous-pyörykkäpelti

Couscous-pyörykkäpelti

Couscous-pyörykkäpelti kokoaa yhteen liudan Kreikan ja Välimeren makuja. Uunissa paahtunut fetajuusto, pirskahtelevat kirsikkatomaatit ja tsatsiki saavat makunystyrät onnesta sykkyrälle.

couscous-pyörykkäpelti

Huhtikuun Pirkka-lehdestä bongattua: lammaspyörykkäpelti, joka perusajatukseltaan vaikutti lähes täydelliseltä. Vuokaruokia on aiemmin tullut tehtyä ainakin riisistä, pastasta, tortelloneista ja perunoista, mutta couscous-pohjainen uuniruoka kuulosti houkuttelevalta ja jännittävältä.

Couscous on jauhetusta vehnästä valmistettua riisin kaltaista rouhetta, jota syödään erityisesti Lähi-idän maissa. Pidän coucousista enemmän kuin trendiruoaksi kiilanneesta kvinoasta. Koska couscousia myydään myös täysjyväversiona, kelpuutan sen varsin mielelläni arkiruokalautaselleni.

Lammaspyörykkäpelti taipui pienin muutoksin kasvisruokavalioon sopivaksi. Vegaanisen siitä saa jättämällä fetajuuston pois tai korvaamalla sen vegaanisella vaihtoehdolla. Koska ruoka tarjoillaan tsatsikin kanssa, makua ja mehevyyttä riittää taatusti ilman juustoakin.

Aikaa ruoan valmistukseen kuluu viisi minuuttia ja tsatsikin pyöräyttämiseen toinen mokoma. Ja ruoka on pöydässä puolessa tunnissa. Tiskiäkin kertyy varsin maltillisesti. Aika täydellinen arkiruoka, sanoisin!

Lammaslihapullat vaihtuivat vegeversiossa valmiisiin Boltsi-pyöryköihin. Meidän couscouspedillämme lepää Boltseja kaksi paketillista ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että mies söisi yhden paketin itsekseen. Jos siis teidänkin perheessänne asuu Boltsiahmatteja, kaksi pakettia tuskin on liikaa, mutta yhdelläkin pärjää.

Jos kaipaat lisää arjen helppoja vuokaruokia, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

Couscous-pyörykkäpelti

Couscous-pyörykkäpelti kokoaa yhteen liudan Kreikan ja Välimeren makuja. Uunissa paahtunut fetajuusto, pirskahtelevat kirsikkatomaatit ja tsatsiki saavat makunystyrät onnesta sykkyrälle.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 35 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 3 dl täysjyväcouscousia
  • 3 dl kiehuvaa vettä
  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 2+2 rkl öljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1-2 pkt Boltseja Marokko
  • 100 g fetajuustoa
  • 250 g kirsikkatomaatteja

Lisäksi:

  • tuoreita yrttejä maun mukaan esim. lehtipersiljaa
  • 1/2 pieni punasipuli

Tsatsiki

  • 2 dl turkkilaista gurttia
  • 1/2 kurkku
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Mittaa couscous kulhoon. Kaada päälle 3 dl kiehuvaa vettä. Anna seistä muutama minuutti, kunnes couscous turpoaa ja vesi imeytyy. 
  • Huuhtele ja valuta kikherneet. Sekoita kikherneet, 2 rkl öljyä ja suola couscousin joukkoon. Kaada laakeaan uunivuokaan. Lisää couscousin päälle Boltsit, tomaatit ja murusteltu fetajuusto. Pirskottele päälle loput öljystä.
  • Paahda couscouspeltiä noin 20 minuuttia. Voit nostaa pellin noin viideksi minuutiksi uunin ylätasolle, jos haluat fetaan paahteistuuta ja Boltseihin rapeutta.
  • Tee tsatsiki couscouspellin paahtuessa. Raasta kurkku ja puristele raasteesta kaikki ylimääräinen irtoava neste. Sekoita jogurtti, kurkkuraaste ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Mausta maun mukaan suolalla. Tarjoa couscous-pyörykkäpellin kanssa.
  • Viimeistele ruoka tuorella yrteillä ja halutessasi hienonnetulla punasipulilla.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!