Etusivu » Punakaalisalaatti
|

Punakaalisalaatti

Punakaalisalaatti nojaa makumaailmaltaan Aasian suuntaan. Tässä mehevässä salaatissa on näköä ja makujen ilotulitusta.

punakaalisalaatti

Punakaalisalaatti on talvikauden suosikkisalaattini. Hehkuvan violettina tuo ihanasti väriä lautaselle. Eikä makukaan jää paitsioon. Ohje on alkujaan K-ruoka -sivustolta ja lukeutunut talven suosikkeihini jo parin talven ajan.

Tässä värikkäässä salaatissa hurmaa Aasian muhkea makumaailma, joka syntyy seesamiöljyn, tuoreen korianterin, chilin ja limetinmehun avustuksella. Salaatti viimeistellään suolapähkinöillä, jotka tuovat makuun jujua ja rakenteeseen ihanaa lisärousketta.

Punakaalisalaatti, kuten muutkin kaalisalaatit, ovat ehdottomasti parhaimmillaan, kun kaalin suikaloi aivan ohueksi terävällä veitsellä, mandoliinilla tai vaikka juustohöylällä ja rutistelee suikaleet sitten esimerkiksi käsien välissä pehmeiksi.

Rutistelun ansiosta salaatista tulee supermehevää, kerrassaan koukuttavan hyvää. Toisinaan teen salaattia tuplasatsin, sillä saatan syödä sitä kerralla koko lautasellisen. Tähteet säilyvät hyvänä seuraavaan päivään, kun ne pakkaa kannelliseen rasiaan ja säilyttää jääkaapissa. Pähkinät tosin kannattaa lisätä päälle vasta tarjoiluvaiheessa.

Kaali on syksyn ja talven sesonkikasvis, josta voi tehdä vaikka mitä. Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä mehevät kaalireseptit:

punakaalisalaatti

Punakaalisalaatti

Punakaalisalaatti nojaa makumaailmaltaan Aasian suuntaan. Tässä mehevässä salaatissa on näköä ja makujen ilotulitusta.
Valmistelut 15 minutes
Kategoria Lisukkeet, Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 400 g punakaalia
  • 1-2 porkkanaa
  • 1 punainen keskivahva chili
  • 1 ruukku tuoretta korianteria
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl limetin tai sitruunan mehua
  • 1 tl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1-2 dl suolapähkinöitä

Valmistusohjeet
 

  • Hienonna kaali ohuen ohueksi suikaleeksi, Puristele kaalisuikaleet esimerkiksi käsin pehmeiksi.
  • Kuori ja raasta porkkana(t) karkeaksi raasteeksi. Hienonna chili ja korianteri. Sekoita porkkanaraaste, chili ja korianteri punakaalisuikaleiden joukkoon.
  • Mausta kaalisalaatti limetin- tai sitruunan mehulla, paahdetulla seesamiöljyllä, suolalla ja sokerilla. Tarkista maku. Viimeistele salaatti suolapähkinöillä.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!