Etusivu » Chorizo-gnocchipannu

Chorizo-gnocchipannu

Chorizo-gnocchipannu on maino vegeruoka. Puolessa tunnissa tiskiä ennättää kertyä yhden pannun verran. Täydellistä!

chorizo-gnocchipannu

Chorizo-gnocchipannu on loppukesän suosikkiruokiani, johon olen saanut hyödynnettyä palstallanikin mainiosti menestyvää lehtikaalia. Ruoka on helppo, maukas sekä nopea valmistaa. Ja mikä parasta, se valmistuu tiskiä säästäen yhden pannun taktiikalla.

Aloita ruoan valmistus paistamalla vegechorizoihin rapea pinta ja siirrä ne sitten hetkeksi sivuun odottamaan. Seuraavaksi pannulle pääsevä gnocchit. Paista niitä ensin pieni tovi öljytilkassa ja lisää pannulle sitten pieni tilkka vettä kiehumaan.

Kun vesi on haihtunut lisätään mausteet ja lehtikaali. Paista sekoitellen niin, että gnocchit saavat hieman maukasta paistopintaa ja lehtikaali painuu hieman kasaan. Lopuksi pannulle kipataan paistetut vegechorizot kuumenemaan.

Ruoka on mausteinen, mutta tulisuutta voi säätää chilihiutaleiden määrällä. Vallan mainiosti chilin voi jättää myös kokonaan pois, jos pöydän ääreen asettuu esimerkiksi perheen pienimpiä chilikriitikoita. Ainakin omalle 2-vuotiaalleni tämä ruoka uppoaa mainiosti ilman chilin poltetta.

Jos rakastat gnoccheja ja iisejä arkiruokia, blogin arkistosta kannattaa kurkata myös nämä reseptit:

chorizo-gnocchipannu

Chorizo-gnocchipannu

Chorizo-gnocchipannu on maino vegeruoka. Puolessa tunnissa tiskiä ennättää kertyä yhden pannun verran. 
Valmistelut 5 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 25 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (n. 200 g) vegechorizoa
  • 1 pkt (500 g) gnoccheja
  • n. 100 g lehtikaalia
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 dl vettä
  • 1/2 tl tulisia chilihiutaleita
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Paloittele chorizot. Riivi lehtikaalit paksusta lehtiruodista.
  • Kuumenna öljy pannulla ja ruskista chorizot. Siirrä syrjään odottamaan.
  • Lisää pannulle tarvittaessa öljyä. Paista gnoccheja muutama minuutti, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää vesi, kuumenna kiehuvaksi ja keitä, kunnes gnocchit ovat kypsiä ja vesi on haihtunut.
  • Lisää mausteet ja lehtikaali. Paista sekoitellen niin, että lehtikaali painuu hieman kasaan ja gnocchit saavat pintaansa hieman maukasta paistopintaa. Lisää lopuksi chorizot, kuumenna nopeasti ja tarjoa heti.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!