Etusivu » Kikherne-kookoscurry

Kikherne-kookoscurry

Kikherne-kookoscurry uppoaa saletisti lämpimien, intialaismakujen ystävälle. Kun maustekaappi on kunnossa, valmistuu lämmin curry varsin vaivatta.

Kikhernecurry

Tekisi niin kovin mieli hehkuttaa kuinka hyviä pakkaspäivän ruokia erilaiset curryt ovat, mutta kun ulos kurkistaa, ei talvesta ole tietoakaan. Mittari näyttää viittä lämpöastetta ja kinosten sijaan katuja peittävät surulliset vesilammikot.

Lämpimän mausteisia, tuhteja curryja olen kuitenkin niin kovin tottunut aina tammikuussa kokkaamaan, etten tällä hetkellä oikein muutakaan osaa tehdä.

Kikhernecurry

Omien suosikkicurryjeni kaava on yksinkertainen. Tarvitaan roppakaupalla lämpimiä mausteita sekä kermaa tai kookosmaitoa pyöristämään makua. Usein mukana on myös jotain tomaattipohjaista sekä tietysti jotain proteiinipitoista pitämässä nälkää. Päälle saksitaan tuoretta korianteria tuomaan raikkautta.

Tähän curryyn kippasin edellä mainittujen lisäksi tölkillisen kikherneitä ja lopputulos oli yksi parhaista hetkeen. Pannullinen syötiin tyhjäksi kahteen pekkaan ja lautaset nuoltiin puhtaiksi viimeistä pisaraa myöten.

Riisin sijaan keitin kaveriksi täysjyväohraa, sillä ”uuden vuoden lupauksiini” kuuluu vähentää riisin syöntiä ja korvata sitä mahdollisuuksien mukaan kotimaisella vaihtoehdolla. Myös ruokakaura on loistava vaihtoehto riisin sijaan.

Erilaisia currykastikkeiden ohjeita on lähiaikoina luvassa vielä enemmänkin, sitä ennen nälkäisimmät voivat kurkata blogin arkistosta ainakin nämä reseptit:

Kikhernecurry

Kikherne-kookoscurry

Kikhernecurry uppoaa saletisti lämpimien, intialaismakujen ystävälle. Kun maustekaappi on kunnossa, valmistuu lämmin curry varsin vaivatta.
Valmistelut 10 mins
Kypsennys 30 mins
Aika yhteensä 40 mins
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulikynttä
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • öljyä paistamiseen
  • 1 rkl garam masalaa
  • 2 tl curryjauhetta
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1/2 tl chilijauhetta tai maun mukaan
  • 5 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 3/4 tl suolaa
  • 1/2 sitruunan mehu

Lisäksi

  • tuoretta korianteria
  • riisiä tai täysjyväohraa

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia muuama minuutti. Lisää valkosipuli ja inkivääri ja paista vielä pari minuuttia. Lisää kuivamausteet ja paista vielä hetki. Lisää kookosmaito, tomaattipyree sekä huuhdellut ja valutetut kikherneet. Sekoita. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua hiljalleen välillä sekoitellen noin vartin verran. 
  • Mausta curry suolalla sekä sitruunamehulla.Tarjoa riisin tai ohran sekä tuoreen korianterin kera.

Lue myös nämä:

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!