Etusivu » Indonesialainen tofucurry

Indonesialainen tofucurry

Tofucurry herättää ruokahalun jo pelkästään huumaavan herkullisella tuoksullaan. Maku on vähintään yhtä ihana.

tofucurry

Indonesialainen tofucurry tunnetaan myös nimellä sayur lodeh. Tutustuin ruokaan ensi kertaa muutama vuosi sitten indonesialaisella ruoanvalmistuskurssilla. Sittemmin ohje on jäänyt arkiruokalistalleni vakituiseen käyttöön. Ruoassa hurmaa niin, maku, muunneltavuus kuin helppouskin.

Kiinnostuitko? Lue ihmeessä lisää!

Tofucurry: tuunaa kasviksia sesongin mukaan

Indonesialaiseen tofucurryyn saa upotettua kiitettävän määrän kasviksia. Sipulin lisäksi mukaan sopii paprika sekä kesäkurpitsa, jonka sesongin ulkopuolella voi korvata myös syyttä suotta parjatulla kiinankaalilla. 90-luvun salaattisekoituksista tunnettu kaali on parhaimmillaan lämpimissä ruoissa, joko pikaisesti wokattuna tai mausteisiin currykastikkeisiin upotettuna.

Makua mausteista

Indonesialainen tofucurry on lempeän mausteinen, jonka makumaailma muodostuu tutuista mauista: chilin potkaisema kastike saa lempeyttä kookosmaidosta, ja mausteena käytetään aasialaisten mausteiden klassikkoja eli juustokuminaa, korianteria ja kurkumaa sekä kuivattua inkivääriä. Pannulla rapeiksi paistetut tofut puolestaan saavat soijakastikekylvyn.

Raaka-aineet ja tykötarpeet ovat siis varsin tuttuja etenkin silloin, jos olet aasialaisten ruokien suurkuluttaja. Jos haluat hifistellä, raasta mukaan myös pätkä galangal-juurta. Tuota inkivääriä ulkonäöltään muistuttavaa ja hieman eukalyptukselta maistuvaa juurta löydät perusmarkettien sijaan todennäköisemmin aasialaisista marketeista. Jos piipahdus etniseen kauppaan ei houkuta arjen tornadossa houkuta, galangalin voi mainiosti jättää pois makuelämyksen liiemmin kärsimättä.

Tofucurry sopii arkeen ja viikonloppuun

Indonesialainen tofucurry valmistuu varsin vaivattomasti, vaikka vaihteita onkin muutama. Ruoka vaatii hieman pilkkomista, paistamista sekä hauduttamista, joten parhaiten se sopii viikonloppukokkaukseen. Arkena ruoanvalmistusta voi nopeutta paistamalla tofut valmiiksi jo edellisenä päivänä. Myös kasviksia voi pilkkoa jääkaappiin valmiiksi odottelemaan kokkaushetkeä.

Halutessasi voit oikoa myös käyttämällä valmiiksi paahdettua tofua, jonka tunnistat kaupassa ”revitty tofu” merkinnästä. Kun tofut kippaa kastikkeseen ja antaa niiden hautua tovin, imaisevat ne itseensä roppakaupalla ruoan huumaavia makuja.

Lisukkeeksi sopii muiden currykastikkeiden tapaan keitetty riisi tai kotimainen ruokakaura. Annoksen voi halutessaan kruunata tuoreilla yrteillä tai vaikka kourallisella pähkinäitä, mutta ilmankin pärjää vallan mainiosti.

Jos tofucurry on suosikkisi, blogin arkistosta kannattaa käydä kurkkaamassa myös nämä reseptit:

indonesialainen tofucurry
indonesialainen tofucurry

Indonesialainen tofucurry

Indonesialainen tofucurry herättää ruokahalun jo pelkästään huumaavan herkullisella tuoksullaan. Maku on vähintään yhtä ihana.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 pkt (n. 300 g) tofua tai tempeä
  • 1 punainen paprika
  • 1 pieni kesäkurpitsa tai n. 200 g kiinankaalia
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 chili tai maun mukaan
  • öljyä paistamiseen
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 tl kuivattua inkivääriä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 1 tl suolaa
  • 1+2 rkl (vähäsuolaista) soijakastiketta

Valmistusohjeet
 

  • Viipaloi tofu ja kuivaa pinta huolellisesti. Leikkaa tofu kuutioiksi.
  • Kuumenna reilu loraus öljyä pannulla ja paista tofu rapeaksi. Siirää pannu syrjään ja lisää 1 rkl soijakastiketta. Sekoita niin, että soijakastike imeytyy tasaisesti tofukuutioihin. Siirrä tofu syrjään odottamaan.
  • Paloittele paprika. Kuutioi kesäkurpitsa tai suikaloi kiinankaali. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Poista chilistä kanta ja hienonna chili.
  • Pyyhkäise pannu puhtaaksi. Lisää tilkka öljyä ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja chili, paista minuutti tai kaksi sekoitellen ja lisää tomaattipyree sekä kuivamausteet. Paista vielä pari minuuttia.
  • Lisää kookosmaito, 2 rkl soijakastiketta, paprika ja kesäkurpitsa sekä paistetut tofukuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat pehmenneet.
  • Mausta indonesialainen tofucurry lopuksi suolalla ja tarjoa keitetyn riisin tai ruokakauran kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!