Etusivu » Pähkinäcurry – maailman paras curry

Pähkinäcurry – maailman paras curry

Pähkinäcurry on yhtä aikaa täyteläisen sakea, muhevan lämmittävä ja täynnä lämpimiä makuja ja mausteita. Tämä on paras curry ikinä, kokeile vaikka! 

pähkinäcurry

Pähkinäcurry on paras curry, jonka koskaan olen kokannut. Ja niitähän on muutama tullut kokattua. Ruoan makumaailma muodostuu tutuista mauista eli tomaattisesta kastikkeesta, joka pehmenee kaurakerman avustuksella. Mausteena on tuttuja intialaisen keittiön suosikkeja: korianteria, jeeraa, kanelia, kurkumaa ja kardemummaa. Tästä huolimatta pähkinäcurry ei todellakaan ole yksi curry muiden joukossa. Mies ehdotti, josko nimeäisin pähkinäcurryn maailman parhaaksi curryksi. Ei huono ajatus!

Curryt ovat lempiruokaa. Niissä miellyttää lämpimän mausteinen makumaailma, täyteläisyys ja se, että curryt itse asiassa vain paranevat, kun saavat lepäillä pienessä lämmössä hyvän tovin. Ne myös maistuvat ihan yhtä hyviltä – elleivät jopa paremmilta – seuraavana päivänä uudelleen lämmitettyinä. Siis silloin, kun  mausteet ovat saaneet rauhassa huilata ja tekeytyä täyteen aromiinsa.  

Tämän curryn juju piilee makeissa kirsikkatomaateissa, jotka muodostavat kastikkeen pohjan tölkkitomsujen sijaan. Kaurakerman lisäksi pähkinäcurry saa pehmeyttä ja sakeutta cashewpähkinöistä. Täyteläisyyden vastapainona on rapeaksi paistettuja tofukuutioita.

intialainen curry

Keitä pähkinäcurryn kaveriksi riisiä tai muuta jyväistä lisuketta. Basmati- ja jasmiiniriisi on curryn kanssa varma valinta, mutta vähän seikkailunhaluisempi kauhoo lisukkekesi vaikkapa ruokakauraa, jota löytyy ainakin Fazerin valikoimasta. 

Itse kruunaan curryannokseni aina tuoreilla yrteillä. Mielestäni korianteri on yrttien parhaimmistoa, mutta myös lehtipersilja sopii mainiosti curryn makumaailmaan. Ja jos pähkinäisyyttä ei kastikkeessa ole mielestäsi tarpeeksi, lisää päälle halutessasi vielä cashewpähkinöitä. 

Aivan eritysesti pähkinäcurry sopii viilenevien ilmojen lämmittäjäksi – ja niitähän näyttää riittävän, kun tilevien päivien sääennustetta tutkailee hieman tarkemmin. 

Jos kaipaat lisää lämmikettä, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä muhevan mausteiset currykastikkeet:

pähkinäcurry

Pähkinäcurry

Pähkinäcurry on yhtä aikaa täyteläisen sakea, muhevan lämmittävä ja täynnä lämpimiä makuja ja mausteita. Tämä on paras curry ikinä, kokeile vaikka! 
Valmistelut 10 mins
Kypsennys 40 mins
Aika yhteensä 55 mins
Kategoria Arkiruoka
Annokset 6

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl sriracha-chilikastiketta
  • 1 rkl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl jauhettua kardemummaa
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 2 rs (à 250 g ) kirsikkatomaatteja
  • 1 1/2 dl vettä
  • 2 dl cashewpähkinöitä
  • 1-2 dl kaurakermaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria

Lisäksi

  • 2 pkt (à 270 g) marinotua tofua
  • cashewpähkinöitä
  • keitettyä riisiä
  • tuoretta korianteria tai lehtipersiljaa

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipuli raukeaksi. Lisää valkosipuli ja inkivääri, paista pari minuuttia. Lisää sitten kuivamausteet sekä chilikastike ja jatka paistamista vielä pari minuuttia.
  • Lisää kirsikkatomaatit, vesi ja cashewpähkinät. Kuumenna kiehuvaksi ja anna porista hiljaa kannen alla noin 30 minuuttia. Lisää kaurakerma, sokeri ja suola. Soseuta sauvasekoittimella. Tarkista maku.
  • Tarjoa pähkinäcurry rapeaksi paistettujen tofukuutioiden, keitetyn riisin ja cashewpähkinöiden sekä tuoreiden yrttien kera.

Lue myös nämä:

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!