Etusivu » Vöner-pitaleipä – kielenvievä vegemättö valmistuu käden käänteessä

Vöner-pitaleipä – kielenvievä vegemättö valmistuu käden käänteessä

Vöner-pitaleipä on vegemättö, jota herkumpaa ruokaa saa hakea! Seitankebabin lisäksi täytteenä on marinoitua punasipulia, halloumijuustoa sekö tsatsiki-jogurttikastiketta.

vöner-pitaleipä

Vöner-pitaleipä vie kielen! Mitäpä sitä kiertelemään, tykkään vöneristä eli vegaanisesta kebabista todella paljon. Ja kukapa ei tykkäisi. Jopa isäni on todennut sen ”todella hyväksi”. Omasta mielestäni vönerissä on vain yksi vika. Nimittäin pakkauskoko, joka on hieman liian pieni. Neljään pitaleipään siitä riittää juuri ja juuri, kun oikein tarkasti jakaa. Toisaalta näissä vöner-pitaleivissä muita täytteitä on sen verran ronskisti, että nälkä tuskin jää kenellekään.

Vöner-pitaleipien kokoaminen käy vaivatta, kun punasipulin laittaa marinoitumaan jo edellisenä päivänä ja poimii leivät kaupasta valmiina. Rapeaksi paistettu halloumi on leivän välissä ässä, mutta ilmankin pärjää, jos haluat leivistä täysin vegaaniset. Vaihda siinä tapauksessa myös jogurtti kasvipohjaiseen. Esimerkiksi Oatlyn paksu turkkilainen sopii tarkoitukseen hyvin.

Harissaa sen sijaan ei kannata ohittaa. Sipaisu tulista korianterilla ja juustokuminalla maustettua pohjoisafrikkalaista chilitahnaa tuo vöner-pitaleipien makumaailmaan juuri sopivaa särmää.

Psssst! Jos kaipaat lisää ideoita pitaleipien käyttöön, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

Vöner-pitaleipä

Vöner-pitaleipä on vegemättö, jota herkumpaa ruokaa saa hakea! Seitankebabin lisäksi täytteenä on marinoitua punasipulia, halloumijuustoa sekö tsatsiki-jogurttikastiketta.
Valmistelut 20 mins
Kypsennys 10 mins
Marinoituminen 2 hrs
Aika yhteensä 2 hrs 30 mins
Kategoria perjantaiherkut
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 4 pitaleipää
  • 2-4 rkl harissatahnaa
  • rapeaa salaattia esim. jääsalaatti
  • 1 pkt (n. 200 g) seitan-kebablastuja esim. vöneriä
  • 1 pkt (200 g) halloumijuustoa
  • tuoretta korianteria

Marinoitu punasipuli

  • 1 punasipuli
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa

Tsatsiki

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1/2 kurkku
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohjeet
 

  • Tee ensin marinoitu punasipuli. Kuori ja halkaise punasipuli. Leikkaa siitä ohuen ohuita viipaleita. Laita viipaleet astiaan ja mittaa päälle punaviinietikka, sokeri ja suola. Sekoita ja anna marinoitua pari tuntia tai vaikka seuraavaan päivään.
  • Valmista tsatsiki. Raasta kurkku ja puristele siitä esimerkiksi käsien välissä kaikki irtoava neste pois. Sekoita jogurtti, kurkkuraaste sekä mausteet. Anna maustua sen aikaa, kun valmistat muut täytteet.
  • Viipaloi halloumijuusto ja paista viipaleet tilkassä öljyä molemmin puolin rapeiksi. Siirrä syrjään.
  • Huuhtaise pannu tarvittaessa ja lisää sille tilkka öljyä. Lisää seitan-kebablastut ja paista rapeaksi. 
  • Lämmitä pitaleivät esimerkiksi leivänpaahtimessa tai mikroaaltouunissa.Voitele halkaistun pitaleivän pohja harissalla, lisää muut täytteet. Nauti!

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!