Etusivu » Malesialainen kasviscurry

Malesialainen kasviscurry

Malesialainen kasviscurry saa makunystyrät heittämään kuperkeikkaa. Hurmaavan mausteinen ja lämmittävä curry on täydellistä erityisesti pimeään vuodenaikaan.

malesialainen kasviscurry

Rakastan kaikkia curryja, eikä malesialainen kasviscurry ole tästä poikkeus. Raaka-ainelista on melko pitkä, mutta valtaosa tarvittavista tykötarpeista on mausteita. Hintaa annokselle ei kerry montaa euroa varsinkaan, jos tarvittavat mausteet löytyvät jo valmiiksi maustekaapistasi.

Erikoisliikkeisiin mausteiden vuoksi ei tarvitse lähteä, vaan kaikki tarvittava löytyy takuulla jos eivät aivan lähialepastasi, niin siitä vähän isommasta marketista ainakin.

Säästää voi myös käyttämällä kuivattuja kikherneitä tölkkikikherneiden sijaan. Itselläni on tapana keittää kikherneitä iso kattilallinen kerralla ja pakastaa niitä sitten sopivina annospusseina myöhempää käyttöä varten. Keitetyt kikherneet voi nakata pakstimesta suoraan pannulle sulamaan. Kätevää, eikö?

Kasviscurry saa luonnetta chilistä, jonka määrällä ruoan tulisuutta voi säätää. Aivan vaisuksi makua ei kuitenkaan kannata jättää. Kookosmaito tuo curryyn lempeyttä sekä täyteläisyyttä ja kesyttää chilin ärhäkimmän poltteen.

Tätä currya valmistaessa on hyvä pitää mielessä sama ykkössääntö kuin muitakin curryja tehdessä. Anna hautua mieluummin liian kauan kuin liian vähän aikaa. Näin mausteille jää aikaa tekeytyä ja maku tasapainottuu kokonaisuudeksi. Ja muistathan kuullottaa kuivamausteet öljyssä ennen kookosmaidon lisäämistä! Mausteet imaisevat öljyä melko hanakasti itseensä, joten lisää öljyä tarvittaessa pannulle tilkka lisää.

Jos mietit, mihin kummaan tamarinditahnapurkin tähteet oikein upottaisi, kannattaa blogin arkistosta kurkata myös Indonesialainen Tofu Ja Maapähkinäkastike Eli Tahu Goreng.

Ja lisää mausteisia currykastikkeita himoitsevan kannattaa napata kokkauslistalle myös nämä ruoat:

kasviscurry
malesialainen kasviscurry

Malesialainen kasviscurry

Malesialainen kasviscurry saa makunystyrät heittämään kuperkeikkaa. Hurmaavan mausteinen ja lämmittävä curry on täydellistä erityisesti pimeään vuodenaikaan.
Valmistelut 10 mins
Kypsennys 30 mins
Aika yhteensä 40 mins
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1-2 chiliä maun ja chilien tulisuuden mukaan
  • 3-4 tomaattia
  • öljyä paistamiseen
  • 1 rkl jauhettua korianteria
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 tl fenkolinsiemeniä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 1/2 tl kanelia
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 3 kaffirilimetinlehteä
  • 2 rkl tamarinditahnaa
  • 2-3 kokonaista tähtianista
  • 1-2 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Poista tomaateista kanta. Kuutoi tomaatit.
  • Kuumenna öljy pannulla. Kuullota sipuli raukeaksi. Lisää valkosipuli, chili ja kuivamausteet. Paista vielä pari minuuttia.
  • Huuhtele ja valuta kikherneet. Lisää pannulle kikherneet, kuutioidut tomaatit, kookosmaito, tamarinditahna, kaffirilimetinlehdet ja tähtianikset. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua hissukseen kannen alla noin 30 minuuttia.
  • Mausta malesialainen kasviscurry suolalla. Tarkista maku ja tarjoa keitetyn riisin tai ruokakauran kera.

Lue myös nämä:

2 Comments

  1. Jos teen isolle porukalle kolminkertaisen annoksen, kerronko kaikki ainesosat kolmella?

    1. Pitäisi onnistua niin. Valitsisin mahdollisimman ison kattilan ja sekoittelisin huolellisesti pohjia myöten haudutuksen aikana, jottei kastike pala pohjaan 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!