Etusivu » Uunicurry kikherneillä ja kukkakaalilla – helppo arkiruoka, jota voi soveltaa kaapin sisällön mukaan

Uunicurry kikherneillä ja kukkakaalilla – helppo arkiruoka, jota voi soveltaa kaapin sisällön mukaan

Uunicurry antaa hävikille huutia ja valmistuu vaivatta uunin hoitaessa lähes kaikki työt. 

kukkakaali-kikherne uunicurry

Arvostan arkiruoanlaitossa erityisesti kahta asiaa: tähteiden hyödyntämistä sekä valmistuksen helppoutta.

Tämän uunicurryn kohdalla voi vetää rastin molempiin ruutuihin. Tyhjensin siihen kahden maustetahnapurkin pohjat, pilkoin mukaan vihanneslokeron nahistumisvaarassa olevan jättimäisen kukkakaalin puolikkaan sekä rasiallisen kirsikkatomaatteja. Lopuksi kumosin mukaan vielä pakastimesta löytämäni rasiallisen aiemmin keittämiäni kikherneitä (kyllä, kikherneitä voi ja kannattaa pakastaa!) Muut ainekset kaivoin kuiva-ainekaapin kätköistä ja annoin uunin hoitaa loput töistä.

Kun kaveriksi keitti riisiä ja päälle silppusi yrttipuskan tähteet, kuoriutui hävikinhäätöön tarkoitetusta ruoasta varsin salonkikelpoinen arkipöperö. Mukavan mausteisella uunicurrylla tosin herkuttelisi mielellään vaikka viikonloppunakin.

Tämä yhden vuoan taktiikalla valmistuva uunicurry antaa siis mukavasti soveltamisen varaa. Voit käyttää uunicurryyn muitakin currytahnoja, ja tyhjentää siihen juuri ne avatut purkit, jotka tuppaavat unohtumaan jääkaapin perälle. Vaikka kannustan rohkeasti soveltamaan, kirjasin ohjeeseen kuitenkin ne mausteet, joita itse käytin, sillä lopputulos oli kerrassaan koukuttava.

Chilikastiketta kannattaa töräyttää oman maun mukaan tai jättää vaikka kokonaan pois, jos et ole tulisen ruoan ystävä. Linssien ja kikherneiden lisäksi sekaan sopivat varmasti muutkin pavut ja palkokasvit.

Alkuperäinen ohje on Glorian Ruoka&Viini -lehdestä ja se on taitavan Anu Braskin käsialaa.

Pssst! Jos kaipaat elämääsi lisää helppoja arkiruokia, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

uunicurry

Uunicurry kikherneillä ja kukkakaalilla

Uunicurry antaa hävikille huutia ja valmistuu vaivatta uunin hoitaessa lähes kaikki työt. 
Valmistelut 10 mins
Kypsennys 30 mins
Aika yhteensä 40 mins
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 keskikokoinen kukkakaali
  • 2 rs (à 250 g ) kirsikkatomaatteja
  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 1 tlk (230 g) punaisia linssejä
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 1 1/2 rkl punaista currytahnaa
  • 1 1/2 rkl vihreää currytahnaa
  • 1/2 rkl sriracha-chilikastiketta
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 rkl vaahterasiirappia tai hunajaa
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 tl suolaa

Tarjoiluun

  • riisiä tai ruokakauraa

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Huuhtele ja valuta kikherneet ja linssit.
  • Sekoita mausteet kookosmaitoon. Sekoita kaikki aineet uunivuoassa.
  • Kypsennä uunin keskitasolla noin 45 minuuttia, kunnes kukkakaalit ovat paahtuneet ja pehmenneet.
  • Tarjoa uunicurry keitetyn riisin tai ruokakauran kera.

Lue myös nämä:

2 Comments

  1. Tästä tuli mainio ruoka! Koko perhe ilahtui valtavasti, ja saatiin upotettua ne purkinloput tähän. Lisäksi heitettiin mukaan nahistuvat pinaatit. Lämmin kiitos!

    1. Ihana kun maistui 🙂 Ja juuri tähän kannustan: soveltamiseen ja tähteiden hyödyntämiseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!