Etusivu » Nopea kikherne-pinaatticurry

Nopea kikherne-pinaatticurry

Nopea kikherne-pinaatticurry ratkaisee kiireisen arjen ruokapulman. Helppo vegeruoka valmistuu kuiva-ainekaapin perusraaka-aineista.

kikherne-pinaatticurry

Vartissa valmis on usein arkiruoan tärkein vaade. Ruoan pitäisi olla pöydässä heti, mieluummin vielä vähän nopeammin. Juuri näitä kiireisiä päiviä varten pidän kaapissa varalla muun muassa tomaattimurskaa, papuja tai kikherneitä sekä tölkillisen kaurakermaa. Nämä kun kumoaa pannulle, kaivaa pakastinlokerosta pinaattipussin pohjat ja täytelöittää kastikkeen vielä maapähkinävoilla, on herkullinen arkiruoka jo voiton puolella.

Kikherne-pinaatticurry on maukas ja mausteinen, muttei silti vaadi massiivista maustevarastoa. Perus kuivamausteilla pärjää mainiosti. Kun kastikkeen malttaa antaa hautua hetken, avautuvat aromit ihan uusiin ulottuvuuksiin. Viimeistele annos tuoreella korianterilla, niin saat ruoasta täysin salonkikelpoisen tarjottavan.

Riisin sijasta lisukkeena oli tällä kertaa keitettyjä ohrahelmiä. Toimi täydellisesti! Päälle sopii tuore korianteri eivätkä paahdetut cashewpähkinät tai suolapähkinätkään annoksen päällä haitaksi ole.

Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä maukkaat curryreseptit:

Nopea kikherne-pinaatticurry

Nopea pinaatti-kikhernecurry ratkaisee kiireisen arjen ruokapulman. Helppo vegeruoka valmistuu kuiva-ainekaapin perusraaka-aineista.
Valmistelut 5 mins
Kypsennys 30 mins
Aika yhteensä 35 mins
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 5 dl (noin 2 tlk) keitettyjä kikherneitä
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 2 tl garam masalaa
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • 1/2 tl jauhettua inkivääriä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
  • 1 tlk ( 2 1/2 dl) kaurakermaa
  • 3 rkl makeuttamatonta maapähkinävoita
  • 1/2 ps (100 g) pakastepinaattia
  • n. 1/2 dl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Tarjoiluun:

  • 4 annosta keitettyjä ohrahelmiä tai riisiä

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia rauhassa keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää pannulle valkosipuli, tomaattipyree ja mausteet. Paista vielä hetki.
  • Lisää tomaattimurska, kaurakerma, maapähkinävoi ja keitetyt kikherneet. Anna muhia miedolla n. 15 min.
  • Lisää lopuksi pakastepinaatti. Kuumenna. Mausta suolalla ja mustapippurilla maun mukaan. Tarjoa esimerkiksi keitetyn riisin tai ohran kera.

Lue myös nämä:

5 Comments

  1. Hei!
    Millä voisin korvata kaurakerman, kun täytyy olla gluteenitonta ja maidotonta?

    tv. leila

    1. Moikka! Osa kaurakermoista on gluteenittomia, mutta voit toki käyttää myös kookosmaitoa.

  2. Tää oli mun tän päivän ruoka! 😊 Samalla haluan kiittää tästä reseptihakemistosta! Tää on ollu mun luottopaikka jo jonkun aikaa, kun haluan tehdä parempaa ruokaa. Olen suurimmaksi osaksi jättänyt lihan pois ruokavaliosta niin tätä vegereseptistöä tulee selattua😊Ne mitä olen tehnyt niin on ihanan helppoja ja maukkaita arkiruokia! Muutamalla ostoksella selviää kaupasta, kun kaapista löytyy perustarpeet. Ja fiiliksen mukaan voi kokeilla jotain itselle vaikeampaakin Kiiitos!!🤗

    1. Voi ihana, kiitos kommentistasi ja kauniista sanoistasi 🙂 Kiva kuulla, että olet löytänyt blogini pariin ja testannut ohjeet helpoiksi ja toimiviksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!