Etusivu » Halloumi-kikhernepihvit – himohyvät falafelien sisaret tuunataan juustolla meheviksi

Halloumi-kikhernepihvit – himohyvät falafelien sisaret tuunataan juustolla meheviksi

Halloumi-kikhernepihvit rikastetaan makoisiksi halloumijuustolla. Pannulla kullan ruskeiksi paistetut kikhernepihvit ovat pinnalta rapeita, sisältä herkullisen meheviä.

halloumi-kikhernepihvit

Erilaiset pihvit ja pyörykät kuuluvat lempiruokieni joukkoon. Kastikkeiden, mausteiden ja erilaisten lisukkeiden avulla ateriaan saa helposti uutta jujua. Toisinaan pyöräytän pihvejä tuplasatsin ja pakastan osan odottamaan kiireisempiä päiviä. Pihvit eivät ole pakastuksesta moksiskaan. Kaveriksi vain hyvä kastike sekä raikas salaatti, niin kiireisen päivän herkkuateria on valmis nautittavaksi.

Halloumijuustolla rikastetut kikhernepihvit maistuvat makoisilta ja ovat kaiken lisäksi helppotekoisia, sillä monitoimikoneessa massa surahtaa suit sait. Tosin halloumin raastan ensin käsin karkeaksi raasteeksi, jotta se uppoaa sulavammin muiden ainesten sekaan. Pihvimassan ei tarvitse olla aivan tasaista ja sileää, mutta lopputulos on paras, kun suurimmat juustosuikaleet sekoittaa joukkoon pienemmiksi sattumiksi.

Halloumi-kikhernepihvit on helpointa paistaa, kun annat massan tekeytyä ja jäähtyä rauhassa jääkaapissa. Pihvimassan voi mainiosti surauttaa valmiiksi vaikka edellisenä iltana ja paistaa vasta seuraavana. Kun paistat pihvit runsaassa öljyssä, saat niihin rapean rapsakan pinnan ja herkullisen mehevän sisuksen.

Olen tarjonnut halloumi-kikhernepihvejä niin valkosipulisen majoneesikastikkeen, tsatsikin kuin perinteisen hummuksenkin kera. Ja aina on ollut hyvää! Tikun muotoon leikatut uunijuurekset sopivat nekin ateriaa täydentämään.

Pssst! Jos kikhernepohjaiset pihvit ja pyörykät innostavat, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

Halloumi-kikhernepihvit

Halloumi-kikhernepihvit rikastetaan makoisiksi halloumijuustolla. Pannulla kullan ruskeiksi paistetut kikhernepihvit ovat pinnalta rapeita, sisältä herkullisen meheviä.
Valmistelut 15 mins
Kypsennys 15 mins
Tekeytyminen 30 mins
Aika yhteensä 1 hr
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 100 g halloumijuustoa raastettuna
  • 1/2 ruukkua tuoretta korianteria
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 2 rkl tahinia
  • 1 1/2 rkl öljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl jauhettua korianteria
  • 1/4 tl chilijauhetta
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • rypsiöljyä paistamiseen

Valmistusohjeet
 

  • Mittaa ainekset juustoa ja vehnäjauhoja lukuun ottamatta monitoimikoneeseen ja surauta sekaisin.
  • Lisää raastettu halloumi ja anna koneen käydä vielä hetki. Massan ei tarvitse olla aivan sileää. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja sekoita esimerkiksi lusikan avulla.
  • Laita massa jääkaappiin tekeytymään ja jämettymään noin puoleksi tunniksi.
  • Muotoile massasta pieniä pihvejä ja paista molemmin puolin kullanruskeiksi reiluhkossa määrässä öljyä.
  • Tarjoa halloumi-kikhernepihvit mieleistesi kastikkeiden ja esimerkiksi uunijuuresten kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!