Etusivu » Vegaaninen nachopelti

Vegaaninen nachopelti

Vegaaninen nachopelti on viikoloppuruokien kunkku. Tee nachot itse ja saat monin verroin parempaa. Tähän ruokaan rakastut. 

vegaaninen nachopelti

Vegaaninen nachopelti kokoaa yhteen rapeita nachoja, tuhtia kastiketta, venyvää juustoa, chilin potkua ja ronskisti ihania höysteitä. Kokonaisuus on yhtä aikaa ihanan mättö ja raikkaan ruokaisa. Tähän asti nachopelti ei ole kuulunut suosikkeihini – kunnes nyt hoksasin valmistaa sen itse tehdyistä tortillasipseistä. Kuinka neroksta! Ja niin herkullista! Kiinnostuitko? Anna kun kerron lisää!

Itse tehdyt tortillasipsit

Paras vegaaninen nachopelti tehdään alusta alkaen itse. Älä säikähdä, se ei vaadi paljoa aikaa tai vaivaa, mutta maksimoi makunautinnon. Itse tehdyt tortillasipsit nimittäin päihittävät kaupan valmiit mennen tullen. Halutessasi voit vaikka paahtaa nachot jo edellisenä päivänä, mutta suosittelen toki tekemään kaiken kerralla ja samalla uunin lämmityksellä.

Sipsien valmistus käy leikkelemällä valmiita tortillalättyjä kolmioksi – tai kolmion tapaisiksi paloiksi. Muukin muoto sopii, vegaaninen nachopelti on ronskin rentoa ruokaa eikä sen valmistus ole lainkaan niin nökönuukaa. Voit hyödytää ruokaan tortillakemuista tähteelle jääneet lätyt tai ostaa varta vasten ruokaan paketillisen. Itselläni on tapana pitää aina tortillapaketti jemmassa, ja aterialta tähteelle jääneet sujautan aina pakastimeen varalle. Rakastan tortillasipsejä ja paahdan niitä usein myös monien texmex-henkisten ruokien lisukkeeksi. 

Paloiksi leikatut tortillasipsit levitetään leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille siististi yhteen kerrokseen. Päälle sivellään kevyesti rypsiöljyä ja pintaan ripautetaan suolaa. 200-asteisessa uunissa tortillasipsit paahtuvat muutamassa minuutissa. Tarkkana kannattaa olla, sillä paahteisen värin ja palamisen välillä on vain muutama hassu sekunti. 

Nachopelti tunnetaan täytteistä

Kun nachot ovat paahtuneet ennättää ajatuksen kääntää täytteisiin. Tämän nachopellin täytteet kootaan kuivakaapin aarteista: sojarouheesta, tölkkipavuista ja kuivamausteista. Pakastimesta kaivetaan maissipussin pohjat ja päälle valmistetaan raikasta tomaattisalsaa. 

Tomaattisalsa pico de gallo kuuluu suosikkeihini, jota valmista aina texmex-aterialle. Paras tomaattisalsa syntyy makeista kirsikkatomaateista, jotka saavat seurakseen punasipulia, korianteria ja chiliä. Ripaus suolaa ja sokeria sekä tiraus limetinmehua viimeistelevät makunautinnon. Päälle vielä reilu nokare ranskankermaa tai paksua kasvipohjaista gurttia ja makunautinto on taattu. Avokadokin sopii joukkoon, muttei ole lainkaan välttämätön. 

Jos kaipaat perjantai-iltaasi lisää herkullisia texmex-ruokia, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

vegaaninen nachovuoka

Vegaaninen nachopelti

Vegaaninen nachopelti on viikoloppuruokien kunkku. Tee nachot itse ja saat monin verroin parempaa. Tähän ruokaan rakastut. 
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria perjantaiherkut
Annokset 4

Raaka-aineet
  

Tortillasipsit

  • 4-6 täysjyvätortillalettua
  • n. 2 rkl öljyä
  • suolaa

Soijarouhe-paputäyte

  • 2 dl soijarouhetta
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl taco-mausteseosta
  • 1/2 tl juustokuminaa
  • 1/2 tl savupaprikajauhetta
  • 1/2 tl cayennepippuria
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl vettä
  • 1/2 kuivattua oreganoa
  • 1 tlk (230 g) papuja (esim. mustapapuja)
  • 100 g maissia

Lisäksi

  • 150 g vegaanista juustoraastetta

Tomaattisalsa

  • 1 rs (à 250 g) kirsikkatomaatteja puolitettuna
  • 1/2 punasipuli hienonnettuna
  • 1 punainen chili hienonnettuna
  • 1 limetin mehu
  • 1 ruukku korianteria hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria

Tarjoiluun

  • 1 avokado
  • 1 prk kasvipohjaista ranskankermaa tai paksua gurttia

Valmistusohjeet
 

  • Valmista tortillasipsit. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa tortillaletut kolmioiksi ja levitä leivinpaperilla vuoratulla uuninpellille väljästi yhteen kerrokseen.  Sivele pinta öljyllä ja mausta ripauksella suolaa. Paahda noin 5 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman paahteista väriä. 
  • Valmista soijarouhe-paputäyte. Kuumenna öljy pannulla. Paahda soijarouhetta pari minuuttia. Lisää soijakastike, tomaattipyreeä, taco-mausteseos, cayennepippuri, savupaprika ja juustokumina. Paista vielä minuutti tai kaksi. Lisää vettä pienissä erissä koko ajan sekoitellen. Huuhtele ja valuta pavut. Lisää pavut ja maissi. Kuumenna ja anna muhia noin 5 minuuttia.
  • Levitä tortillasipsit uuninpellille. Lusikoi päälle soijarouhe-paputäyte ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  • Sillä välin valmista tomaattisalsa sekoittamalla kaikki aineet yhteen.
  • Tarjoile nachopelti tomattisalsan, avokadon ja ranskankerman kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!