Aasialainen tofu-paprikakastike
Aasialainen tofu-paprikakastike hehkuu makua ja lämpöä. Tujaus srirachaa tuo ruokaan potkua.

Aasialinen tofu-paprikakastike sopii kevätkeleille kuin nakutettu. Maussa on chilin lämpöä, mutta ruoka ei kuitenkaan ole kermaisen tuhti ja täyteläinen, vaan raikkaan ruokaisa. Mausteena käytetään paitsi srirachaa, myös seesamiöljyä, valkosipulia ja inkivääriä.
Kuten kuvasta näkyy, lisukkeeksi sopii tietysti riisi, mutta suosittelen tutustumaan myös kotimaiseen ruokakauraan, jota löytyy ainakin Fazerin valikoimasta, uudesta Willja-tuotepeheestä. Kotimaiset kauranjyvät ovat riisiä kuitupitoisempia ja myös ekologisempia vaihtoehtoja. Myös maku ja koostumus ovat ainakin omaan suuhuni juuri kohdallaan.
Lisään lähes kaikkien ruokien päälle lautasella jotain vihreää ja tuoretta, usein korianteria, mutta tähän annokseen silppusin ruohosipulia. Käytän sitä monessa ruoassa usein myös kevätsipulin sijaan, vaikkei aivan sama juttu olekaan. Pähkinät ovat toinen lempparini, sillä ne tuovat ruokaan kuin ruokaan ihanaa makua ja rousketta. Suolapähkinöihin taidan olla koukussa, samoin cashewpähkinöihin, joiden kermaisen pehmeään makuun saa pannulla paahtaen ihanasti ryhtiä.
Lisää kourallinen pähkinötä tähänkin ruokaan, et tule katumaan.
Käy kurkkaamassa blogin arkistosta myös nämä mainiot tofureseptit:
- Hapanimelä tahmatofu
- Indonesialainen tofu ja maapähkinäkastike eli tahu goreng
- Tofu-pähkinäcurry
- Tofupasta
- Tofu ja cashew-pinaattikastike


Aasialainen tofu-paprikakastike
Raaka-aineet
- 1 pkt (n. 300 g) tofua
- 1 punainen paprika
- öljyä paistamiseen
- 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
- 1 dl cashewpähkinöitä paahdettuna
Kastike
- 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 1 rkl inkivääriä raastettuna
- 1-2 rkl sriracha-chilikastiketta
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 2 rkl soijakastiketta
- 3 rkl seesamiöljyä
- 2 rkl fariinisokeria
Tarjoiluun
- keitettyä riisiä tai esim ruokakauraa
Valmistusohjeet
- Leikkaa tofu viipaleiksi ja kuivaa pinta huolellisesti. Halutessasi voit kääriä viipaleet puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja laittaa hetkeksi painon alle kuivumaan. Leikkaa tofuviipaleet kuutioiksi.
- Paloittele paprika. Sekoita kastikeainekset.
- Paahda cashewpähkinät kuivalla kuumalla pannulla. Siirrä syrjään odottamaan.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista tofu rapeaksi. Siirrä syrjään odottamaan.
- Lisää pannulle tarvittaessa tilkka öljyä ja paista paprikakuutioita muutama minuutti. Laske lämpöä ja lisää tofu sekä kastike. Anna kiehahtaa ja kuumenna sekoitellen minuutti tai kaksi, kunnes kastike on hieman sakeutunut ja tarttunut tofun pintaan.
- Tarjoa aasialainen tofu-paprikakastike keitetyn riisin tai ruokakauran kera. Viimeistele annos hienonnetulla ruohosipulilla ja paahdetuilla cashewpähkinöillä.