Etusivu » Kikhernecurry

Kikhernecurry

Kikhernecurry uppoaa saletisti lämpimien, intialaismakujen ystävälle. Kun maustekaappi on kunnossa, valmistuu lämmin curry varsin vaivatta.

Kikhernecurry

Kikhernecurry on kerrassaan ihana kasvisruoka ja erityisen herkullista pimeiden talvipäivien sekä pakkaspäivän ruokaa. Sen mausteinen makumaailma lämmittää kuin sisäinen villasukka.

Tämän curryn maku ei ole kovin tulinen, vaan pikemminkin muhkean mausteinen. Chilin määrällä poltetta voi tietysti säädellä juuri omaan suuhun sopivaksi. Jos kokkaat lapsille, jätä kuivattu chilijauhe vaikka kokonaan pois ja lisää sitä vasta omalle lautasellesi chilikastikkeen tai tuoreen chilin muodossa.

Mausteet pääsevät parhaiten oikeuksiinsa, kun kikhernecurry hengailee liedellä riittävän pitkään. Hauduttele siis kastiketta riittävän pitkään lempeällä lämmöllä ja muista myös kuullottaa mausteet öljyssä ennen kuin lisäät muut kastikkeen ainekset. Näin mausteiden makumaailma avautuu ja tasapainottuu täyteen kukoistukseensa.

Kikhernecurry

Omien suosikkicurryjeni kaava on yksinkertainen. Tarvitaan roppakaupalla lämpimiä mausteita sekä kaurakermaa tai kookosmaitoa pyöristämään makua. Usein mukana on myös jotain tomaattipohjaista, kuten tomaattimurskaa tai -pyreetä sekä tietysti jotain proteiinipitoista pitämässä nälkää. Päälle saksitaan tuoretta korianteria tai lisätään ainakin kourallinen pähkinöitä tuomaan makuun ja rakenteeseen jujua.

Tämä kikhernecurry pitää sisällään edellä mainittujen lisäksi tölkillisen kikherneitä ja lopputulos oli yksi parhaista hetkeen. Pannullinen kastiketta syötiin tyhjäksi kahteen pekkaan ja lautaset nuoltiin puhtaiksi viimeistä pisaraa myöten.

Riisin sijaan keitin curryn kaveriksi ruokakauraa, sillä ”uuden vuoden lupauksiini” kuuluu vähentää riisin syöntiä ja korvata sitä mahdollisuuksien mukaan muilla vaihtoehdolla. Ruokakaura onkin vallan kelpo ja mikä parasta, kotimainen vaihtoehto riisin sijaan. Kaupan päälle saat kuituja ja ravintoaineita, joita ei valkoisesta riisistä löydy.

Jos ruokakauran maku tai rakenne ei äkkiseltään miellytä, sen makuun voi totutella keittämällä vaikka puolet riisiä ja puolet kauraa. Keittoaika on molemmissa suunnilleen sama, joten ne valmistuvat näppärästi yhden kattilan taktiikalla.

Erilaisia currykastikkeiden ohjeita on lähiaikoina luvassa vielä enemmänkin. Nappaa sillä välin kikhernecurry arkiruokalistallesi ja kurkkaa samalla blogin arkistosta myös nämä ihanat reseptit:

Kikhernecurry
kikhernecurry

Kikherne-kookoscurry

Kikhernecurry uppoaa saletisti lämpimien, intialaismakujen ystävälle. Kun maustekaappi on kunnossa, valmistuu lämmin curry varsin vaivatta.
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulikynttä
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • öljyä paistamiseen
  • 1 rkl garam masalaa
  • 2 tl curryjauhetta
  • 1/2 tl kurkumaa
  • 1/2 tl chilijauhetta tai maun mukaan
  • 5 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 3/4 tl suolaa
  • 1/2 sitruunan mehu

Lisäksi

  • tuoretta korianteria
  • riisiä tai täysjyväohraa

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.
  • Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia muuama minuutti. Lisää valkosipuli ja inkivääri ja paista vielä pari minuuttia. Lisää kuivamausteet ja paista vielä hetki. Lisää kookosmaito, tomaattipyree sekä huuhdellut ja valutetut kikherneet. Sekoita. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua hiljalleen välillä sekoitellen noin vartin verran. 
  • Mausta curry suolalla sekä sitruunamehulla.Tarjoa riisin tai ohran sekä tuoreen korianterin kera.

Lue myös nämä:

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!