Etusivu » Vegaaniset cookiet valkosuklaalla ja pekaanipähkinöillä

Vegaaniset cookiet valkosuklaalla ja pekaanipähkinöillä

Vegaaniset cookiet höystetään herkuksi valkosuklaalla ja pekaanipähkinöillä. Nämä cookiet katoavat hetkessä parempiin suihin.

vegaaniset cookiet

Vegaaniset cookiet löivät ällikällä! Jösses sentään, miten hyviä keksejä onnistuin leipomaan. Nämä vegaaniset keksit sisältävät pekaanipähkinöitä sekä vegaanisia valkosuklaahippuja ja ovat koostumukseltaan aavistuksen rapeita, keskeltä vastustamattoman sitkaita. Siis sanalla sanoen: täydellisiä.

Vatkaa ensin, sekoita sitten

Taikinan valmistus aloitetaan vaahdottamalla margariini ja sokeri vaahdoksi. Oma suosikkileivontamargariinini on Keiju, joka on jääkaappikylmänäkin leivontapehmeää. Sähkövatkaimella vaahdotus käy helpoiten, mutta voit mainiosti sekoittaa myös puuhaarukalla.

Vaahdon joukkoon lisätään öljy, kaurajuoma sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Tässä vaiheessa sähkövatkain kannattaa siirtää syrjään ja jatkaa sekoitusta puuhaarukalla. Taikinaa kannattaa nimittäin sekoittaa vain sen verran, että ainekset juuri ja juuri sekoittuvat, jottein taikinaan muodostu sitkoa. Höysteet ja sattumat lisätään joukkoon viimeiseksi vain kevyesti taikinaa pyöräyttäen.

Vegaaniset cookiet saavat höysteistä uutta jujua

Vegaanisissa valkosuklaissa on merkittäviä eroja. Itse käytin leivontaan iChoc-suklaata, joka ronskeiksi hipuiksi rouhittuna toimi keksin sattumina loistavasti. Toki valkosuklaan ja pekaanipähkinöiden sijaan keksit voi höystää myös oman maun mukaan. Vaihda valkosuklaa tummaan ja pähkinät vaikka kuivattuihin karpaloihin.

Tarkkuutta paistoon

Leivo kekseistä riittävän suuria. Näin ne paistuvat reunoilta rapeiksi, mutta jäävät keskeltä sopivan sitkaiksi. Uskalla myös ottaa keksit riittävän ajoissa uunista. Sisus saa vaikuttaa vielä hieman pehmeältä ja taikinamaiselta. Koostumus kyllä kiinteytyy jäähtyessään. Tarkkaile keksejä paiston loppuvaiheessa, sillä uunien tehoissa on eroja. Usein paistotulos ei myöskään ole tasainen, joten pelti kannattaa kääntää noin puolessa välissä paistoa. Parhaaseen lopputulokseen pääset, kun opettelet tuntemaan uunisi ja sen kenkkuilut.

Vegaaniset cookiet maistuvat parhailta, kun ovat saaneet jäähtyä kaiksessa rauhassa. Malta siis hetki, suoraan pelliltä niitä ei kannata syödä. Jos et popsi kaikkia heti leivontapäivänä, kannattaa tähteelle jääneet säilyttää ilmatiiviissä rasiassa tai vaikka tiiviiseen muovipussiin suljettuina. Keksit sopivat mainiosti myös pakattaviksi. Jos leivot vegaaniset cookiet juhlien kahvipöytään, voit valmistaa ne jo hyvissä ajoin ennen juhlapäivää.

Kaipaatko lisää vegaanisia herkkuja elämääsi? Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

vegaaniset keksit

Vegaaniset cookiet valkosuklaalla ja pekaanipähkinöillä

Vegaaniset cookiet höystetään herkuksi valkosuklaalla ja pekaanipähkinöillä. Nämä cookiet katoavat hetkessä parempiin suihin.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 8 minutes
Aika yhteensä 23 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 25

Raaka-aineet
  

  • 100 g pehmeää vegaanista leivontamargariinia esim. Sininen Keiju
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 1/2 dl fariinisokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3/4 dl rypsiöljyä
  • 3/4 dl kaurajuomaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl suolaa
  • 100 g vegaanista valkosuklaata rouhittuna
  • 1 dl pekaanipähkinöitä rouhittuna

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
  • Vatkaa pehmeää margariinia sekä sokereita sähkövatkaimella muutama minuutti, kunnes koostumus on kuohkea ja vaahtomainen. Lisää öljy ja kaurajuoma. Sekoita.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista, jotta sitkoa ei ehdi muodostua taikinaan.
  • Rouhi suklaa ja pähkinät reilun kokoisiksi paloiksi. Sekoita taikinaan.
  • Pyörittele taikinasta palloja, nostele leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja litistä hieman keskeltä. Jätä riittävästi leviämisvaraa.
  • Paista keksejä uunin keskitasolla 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja nauti

Lue myös nämä:

One Comment

  1. Oikein hyvä resepti! Muokkasin itse hieman ja laitoin sokereita vain desin ja uunin 200 asteeseen 10 minuuttia. Näin tuli hieman enemmän "crunchy".

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!