Etusivu » Valkosuklaa-oreokeksit

Valkosuklaa-oreokeksit

Valkosuklaa-oreokeksit katoavat pelliltä pikavauhtia. Reunoilta rapeat, keskeltä sitkaat suklaahippukeksit valloittavat vaativimmankin herkkusuun.

amerikkalaiset cookiet

”Herkkuja!” oli miehen ensimmäinen toive hänen jäätyään määrittelemättömäksi ajaksi etätöihin.

”Keksejä” oli miehen täsmennys tiedusteluani herkkujen tarkempaa määritelmää.

Koska blogistani löytyy jo ennestään (ainakin omaan makuuni) täydellinen keksiohje, en lähtenyt suuremmin kikkailemaan. Muokkasin vain hieman tuota hyväksi havaitsemaani ohjetta ja niin syntyivät muhkeat valkosuklaa-oreokeksit.

Täydelliset cookiet ovat reunoilta rapeita ja keskeltä herkullisen sitkaita. Maku on aavistuksen kinuskinen ja sen verran makea että yksi (jättimäinen) keksi riittää tyydyttämään kovimmankin sokerihampaan kolotuksen.

Taikina on vegaaninen, mutta käyttämäni valkosuklaa sisälsi tällä erää maitojauhetta. Jos haluat kekseistä täysin kasviperäiset, vegaanista valkosuklaata löytyy pienimpienkin markettien valikoimista. Esimerkiksi iChock sopii mainiosti käytettäväksi perinteisen valkosuklaan sijaan. Herkullista vaihtelua kekeihin saa myös vaihtamalla perinteiset oreo-keksit esimerkiksi mintun makuisiin.

Jos kaipaat lisää vegaanisia herkkuleivonnaisia, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

valkosuklaa-oreokeksit

Valkosuklaa-oreokeksit

Valkosuklaa-oreokeksit katoavat pelliltä pikavauhtia. Reunoilta rapeat, keskeltä sitkaat suklaahippukeksit valloittavat vaativimmankin herkkusuun.
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 10 minutes
Aika yhteensä 30 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 30

Raaka-aineet
  

  • 100 g vegaanista leivontamargariinia esim. Sininen Keiju
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 1/2 dl fariinisokeria
  • 3/4 dl rypsiöljyä
  • 3/4 dl kaurajuomaa
  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 100 g valkosuklaata rouhittuna
  • 1/2 pkt (à 175 g) oreo-keksejä rouhittuna

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Vatkaa margariini ja sokerit sähkövatkaimella kuohkeiksi. Lisää rypsiöljy ja kaurajuoma. Sekoita. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda, suola ja vaniljasokeri. Lisää rasva-sokeriseoksen joukkoon nopeasti esimerkiksi puuhaarukalla sekoittaen. Vältä turhaa sekoittamista. Kääntele lopuksi joukkoon rouhittu valkosuklaa sekä oreo-keksit. 
  • Nostele taikinasta nokareita leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Litistä hieman haarukalla. Jätä reilusti leviämisvaraa.Paista noin 8-10 minuuttia, kunnes reunat ovat saaneet hieman väriä, mutta sisus on edelleen pehmeä. Keksit kovettuvat jäähtyessään.
  • Anna keksien jäähtyä rauhassa ja nauti.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!