Etusivu » Vegaaninen jäätelökakku

Vegaaninen jäätelökakku

Vegaaninen jäätelökakku on kesäherkku numero yksi. Kahden jättikeksin väliin sujautetaan vaniljajäätelöä, vattuja ja keksitaikinaa. 

vegaaninen jäätelökakku

Vegaaninen jäätelökakku toimi tänä vuonna miehen syntymäpäiväkakkuna. Näyttävä, hauska ja herkullinen, mutta yllättävän helppotekoinen kesäkakku kootaan kahdesta jättimäisestä suklaahippukeksistä, paketista vaniljajäätelöä, tuoreista vadelmista sekä keksitaikinasta. Nam!

Jättikeksit paistetaan irtopohjaisessa kakkuvuoassa yksi kerrallaan ja jäähdytetään huolellisesti ennen täytteen lisäämistä. Kokoa jäätelökakku irtopohjavuokaan – siis samaiseen vuokaan, jossa paistoit myös keksit. Aseta vuoan pohjalle toinen jättikekseistä nurinpäin eli siten, että pohja osoittaa ylöspäin. Kauho sitten päälle noin puolet vaniljajäätelöstä ja lusikoi väliin keksitaikinaa ja vattuja. Jäätelön saa parhaiten ladottua keksien väliin, kun sen antaa ensin hieman pehmetä ja notkistua huoneenlämmössä. Lisää päälle sitten loput jäätelöstä ja paina toinen jättikeksi napakasti kakun kanneksi.

Jäätelökakku saa jähmettyä pakastimessa vielä muutaman tunnin tai vaikka seuraavaan päivään ennen kuin sen nostaa tarjolle kahvi- tai jälkkäripöytään. Parhaalta jäätelökakku maistuu ja helpoiten siitä saa myös leikattua paloja, kun sen antaa pehmetä huoneenlämmössä vartin verran ennen herkuttelua.

Alkuperäinen ohje jäätelökakkuun löytyi Maku-lehdestä. Muokkasin ohjetta hieman ja tuunasin siitä pienellä vaivalla vegaaniseen ruokavalioon sopivan version.

Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä herkkuleivonnaiset:

jäätelökakku

Vegaaninen jäätelökakku

Vegaaninen jäätelökakku on kesäherkku numero yksi. Kahden jättikeksin väliin sujautetaan vaniljajäätelöä, vattuja ja keksitaikinaa. 
Valmistelut 30 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 50 minutes
Annokset 12

Raaka-aineet
  

  • 150 g vegaanista margariinia esim. Sininen Keiju
  • 1 dl tummaa siirappia
  • 1 dl glukoosisiirappia
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 150 g vegaanista tummaa suklaata rouhittuna

Lisäksi

  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Väliin

  • 1 l vegaanista vaniljajäätelöä
  • 1 1/2 dl keksitaikinaa
  • 3 dl tuoreita kotimaisia vadelmia

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuoan pohjalle. 
  • Sulata margariini. Sekoita joukkoon siirapit, vaniljasokeri ja suola. Lisää vehnäjauhot ja anna taikinan jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon rouhittu suklaa. Siirrä taikinasta syrjään n. 1 1/2 dl. 
  • Sekoita 4 rkl vehnäjauhoja ja leivinjauhe. Lisää seos tähteelle jääneeseen taikinaan. Taputtele puolet taikinasta irtopohjavuoan pohjalle. Paista noin 10 minuuttia. Irrota keksi hieman jäähtyneenä ja taputtele vuokaan loppu taikinasta. Paista, kuten edellinen keksi.
  • Täytä kakku, kun keksit ovat jäähtyneet. Aseta irtopohjavuoan pohjalle toinen kekseistä nurinperin eli niin, että pohja osoittaa ylöspäin. Lado päälle noin puolet hieman pehmenneestä vaniljajäätelöstä. Lusikoi jäätelön sekaan keksitaikinaa ja ripottele joukkoon vadelmia. Lisää loput jäätelöstä, vadelmistä ja keksitaikinasta. Paina päälle toinen kekseistä.
  • Nosta jäätelökakku pakastimeen vielä muutamaksi tunniksi tai yön yli. Nosta jäätelökakku huoneenlämpöön noin 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Lue myös nämä:

One Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!