Etusivu » Päärynä-kaurapaistos
|

Päärynä-kaurapaistos

Päärynä-kaurapaistos mukailee suositun kaura-omenapaistoksen makumaailmaa. Rapean kauramurun alta paljastuu makeaksi paahtuneita päärynöitä.

päärynä-kaurapaistos

Päärynä-kaurapaistos on nopea, helppo, herkullinen ja vähän esivalmisteluista vaativa herkku. Siksi se sopii erinomaisesti myös niille, jotka väittävät olevansa surkeita leipureita. Paistos valmistuu nopeasti uunivalmiiksi, eikä mitään erikoisvälineitä tarvita. Riittää kun sekoitat kauramurun ainekset kulhossa, lusikoit sen uunivuokaan päärynälohkojen päälle ja annat uunin hoitaa loput. Päärynöitä ei tarvitse esipaahtaa, ne pehmenevät ja mehustuva kardemumman maustaman kauramurun alla juuri sopiviksi. 

Itse tykkään paahtaa paistosta uunissa puolisen tuntia, jolloin kauramuru varmasti rapeutuu. Uuneissa on eroja, joten uuniin kannattaa kurkkia jo hieman tätä aiemmin. 

Koska päärynät paahtuvat uunin lämmössä varsin makeiksi, ei paistos kaipaa sokeria kuin ripauksen. Maku on silti jälkiruokamaisen makea ja kelpaa siksi yhtä hyvin jäätelön tai vaniljakastikkeen kera jälkiruoaksi kuin paksun jogurtin tai rahkan kera arkisemmin välipalaksi. 

Päärynä-kaurapaistos on ehdottomasti parhaimmillaan samana päivänä, hieman haalenneena. Jos tähteitä jää, voi sen toki sujauttaa jääkaappiin. Kauramuru tosin tuppaa hieman pehmenemään, mutta maistuu silti herkulta vaikka seuraavana aamuna myslin sijaan jogurtin kera nautittuna.

Kaipaatko lisää makoisia välipalaideoita? Suosittelen lämmöllä kurkkaamaan blogin arkistosta myös nämä reseptit:

päärynä-kaurapaistos

Päärynä-kaurapaistos

Päärynä-kaurapaistos mukailee suositun kaura-omenapaistoksen makumaailmaa. Rapean kauramurun alta paljastuu makeaksi paahtuneita päärynöitä.
Valmistelut 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 45 minutes
Kategoria Aamu- ja välipalat, Makeat leivonnaiset
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • n. 400 g kypsiä päärynöitä
  • 100 g vegaanista margariinia esim. Sininen Keiju
  • 3 1/2 dl kaurahiutaleita
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 tl kardemummaa

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Halkaise päärynät. Poista kanta ja siemenkota. Lohko päärynät ja aseta ne uunivuokaan.
  • Sulata margariini. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet, sokeri, suola ja kardemumma. Levitä kauraseos päärynälohkojen päälle.
  • Paahda päärynä-kaurapaistos uunin keskitasolla noin 20-30 minuuttia. Tarkkaile paahtumista loppuvaiheessa.
  • Tarjoa päärynä-kaurapaistos esimerkiksi vaniljakastikkeen tai -jäätelön tai paksun jogurtin kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!