Etusivu » Intialainen kaali-kikhernefoogath

Intialainen kaali-kikhernefoogath

Intialainen kaali-kikhernefoogath yhdistää kotimaisen kaalin, kikherneet ja intialaisen makumaailman. Edullinen arkiruoka on enemmän kuin osiensa summa.

kaali-kikhernefoogath

”Kaaliruokia. Muutakin kuin kaalilaatikkoa”, kuului toive. ”Edullisia arkiruokia”, säesti toinen. ”Intialaista ruokaa” komppasi kolmas. Näin vastasitte, kun tiedustelin Instagramin puolella reseptitoiveitanne tulevalle syksylle. Kaali-kikhernefoogath toteuttaa nämä kolme toivetta kuin tuhannen ja yhden yön taikalamppu konsanaan.

Kaali-kikhernefoogath pitää hassusta nimestään huolimatta sisällään tuiki tavallisia raaka-aineita: kaalin ja kikherneiden lisäksi ruokaan upotetaan intialaisia mausteita, jotka lepytetään täyteläisiksi kookosmaidon suosiollisella avustuksella.

Aivan kaikkein nopeinta arkiruokaa tämä ei ole, sillä kaalin kesytetään pehmeäksi pannulla hissukseen haudutellen. Ruoan valmistukseen kannattaa varata tunnin verran aikaa, mutta kastike paranee hautuessaan. Jos siis aikaa on, anna ruoan muhia kannen alla tovi pidempäänkin. Vaikeaa tai vaivalloista tämän ruoan valmistus ei kuitenkaan missään tapauksessa ole.

Ensin pannulla haudutellaan kaalia, sipulia ja mausteita, hetken kuluttua mukaan lisätään myös kikherneet kookosmaidon kera. Aivan oman onnensa nojaan tätä currya ei kannata jättää, vaan pieni sekoitus silloin tällöin tekee hyvää. Tarkkaile myös nesteen määrää ja lisää tilkkanen vettä, jos kaali tuntuu kovin kuivalta.

Lisää lopuksi suolaa ja sitruunamehua oman makusi mukaan. Kaveriksi voi keittää riisiä tai kotimaista ruokakauraa. Pähkinöitäkin voi lisätä joukkoon tuomaan makua ja rouheaa suutuntumaa. Ilmankin toki pärjää vallan mainiosti.

Intialaisia makuja ja curryja etsivän kannattaa suunnata blogin arkistoon ja kurkata ainakin nämä reseptit:

kaali-kikhernefoogath
kaali-kikhernefoogath

Intialainen kaali-kikhernefoogath

Intialainen kaali-kikhernefoogath yhdistää kotimaisen kaalin, kikherneet ja intialaisen makumaailman. Edullinen arkiruoka on enemmän kuin osiensa summa. 
5 from 1 vote
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 50 minutes
Aika yhteensä 1 hour
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • n. 300 g kaalia
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1 chili tai maun mukaan
  • öljyä paistamiseen
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl juustokuminaa
  • 1 rkl garam masalaa
  • 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
  • 2 dl vettä
  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 2-3 rkl sitruunamehua
  • 1-2 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja suikaloi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Poista chilin kanta ja hienonna chili.
  • Kuumenna öljy pannulla ja paista kaaliin vähän pintaa. Lisää sipuli ja jatka paistamista, kunnes sipuli on raukeaa. Lisää valkosipuli, inkivääri, chili, tomaattipyree sekä kuivamausteet ja kuullota noin 5 minuuttia huolellisesti sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää pieni tilkka vettä, jos seos tuntuu kovin kuivalta.
  • Huuhtele ja valuta kikherneet. Lisää pannulle kikherneet, kookosmaito ja vesi. Hauduta vielä noin 20 minuuttia.
  • Mausta kaali-kikhernefoogath lopuksi suolalla ja sitruunamehulla. Tarkista maku ja tarjoa keitetyn riisin tai ruokakauran kera.

Lue myös nämä:

2 Comments

  1. 5 stars
    Kuulostaa juuri minua varten kehitellyltä, etenkin kun kaali ja kikherneet ovat herkkujani! Otetaan listalle seuraavaksi, kun kaikkea on kotona jo valmiina kuten itse keitettyjä kikherneitä ja muuta. Tapanani on käyttää kaalin kanssa soijakastiketta, ehkä käytän sitä nytkin suolan asemesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!