Paahdettu kukkakaali keltaisessa kookoskastikkeessa
Paahdettu kukkakaali keltaisessa kookoskastikkeessa on helppo tapa lisätä vegeä lautaselle. Arvaatkos, mistä kastikkeen kaunis väri on peräisin?

Kookos-kukkakaalin jekku piilee porkkanassa, joka antaa kastikkeelle paitsi sakeutta, myös kauniin kullankeltaisen värin. Porkkana ei lopputuloksessa maistu, vaan siinä hurmaa herkullinen vivahde Aasiaa.
Aikaa ruoan valmistukseen kuluu tunnin verran, mikä arki-iltana voi tuntua ikuisuudelta. Ruoka valmistuu kuitenkin helposti, joten vuoat ja kattilat kannattaa kaivaa esille viimeistään viikonloppuna, kun aikaa kokkailulle on tovi enemmän.
Kukkakaali paloitellaan kukinnoiksi ja paahdetaan uunissa pehmoisaksi. Sillä välin tehdään kookoskastike. Porkkana kannattaa raastaa raastimen hienoimmalla terällä, siten se kypsyy nopeimmin. Sipulin kuullottamisessakaan ei kannata oikoa. Paista se rauhassa raukeaksi, sillä raa’an sipulin maku puskee ruoasta helposti esiin, eikä siitä kukaan tykkää.
Kastiketta keitetään vartin verran, kunnes porkkana on läpeensä pehmeää ja kypsää. Lopuksi vielä nopea surautus sauvasekoittimella, mikä saa aikaan pienen ihmeen. Samettinen kookoskastike sulaa suuhun ja hurmaa herkullisuudellaan. Kastike kaadetaan paahtuneiden kukkakaalien päälle ja annetaan uunin hoitaa viimeistely.
Paahdettu kukkakaali ja keltainen kookoskastike saavat seurakseen kikherneitä. Lisänä voi tarjota riisiä tai ohraa. Raikkautta aterialle tuo tuore korianteri ja rapsakkuutta pähkinät. Cashewpähkinät ja maapähkinät sointuvat molemmat mainiosti mausteisen ruoan makumaailmaan.
Psssst! Jos tykästyit ruokaan, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä makoisat reseptit:


Paahdettu kukkakaali keltaisessa kookoskastikkeessa
Raaka-aineet
Paahdettu kukkakaali
- 1 kukkakaali
- 2 rkl öljyä
- 1/2 tl suolaa
- 1 tlk (230 g) kikherneitä
Kookoskastike
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 porkkanaa
- 3 rkl öljyä
- 1 krl keltaista currytahnaa
- 1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
- 1 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 2 rkl sitruunamehua
Tarjoiluun
- riisiä tai ohraa
- tuoretta korianteria
- pähkinöitä
Valmistusohjeet
- Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Paloittele kukkakaali kukinnoiksi. Pyöräytä kukinnot öljyssä, ripauta päälle suolaa. Varmista, että öljy ja suola levittyvät kukkakaaleille tasaisesti. Laita kukkakaali uunivuokaan ja paahda pehmeäksi, noin 30 minuuttia.
- Valmista kukkakaalin paahtuessa kastike. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Raasta porkkanat hienoksi.
- Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia noin 5-10 minuuttia. Lisää porkkana ja valkosipulit. Paista vielä hetki. Lisää kattilaan currytahna, kookosmaito ja vesi. Keitä noin 15-20 minuuttia, kunnes porkkana on täysin pehmennyt. Lisää suola ja sitruunamehu. Surauta tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimella.
- Nosta kukkakaali uunista. Kaada ensin pellille kikherneet. Lisää päälle kastike. Nosta vuoka takaisin uuniin noin vartiksi.
- Tarjoa kookoskastikkeella kruunattu paahdettu kukkakaali esimerkiksi riisin tai ohran sekä pähkinöiden ja korianterin kera.
Tämä oli hyvää, kiitos ohjeesta!
Mukava kuulla, kiitos kommentista 🙂
Tein tänään tätä kookoskukkakaalia, oli kyllä niin herkullista, että melkein söin koko satsin yksin�� Vieläkin maiskututtaa��
Ihana kuulla että maistui 🙂