Etusivu » Kattilalasagne – superhelppo lasagne valmistuu pannulla pikana
|

Kattilalasagne – superhelppo lasagne valmistuu pannulla pikana

Kattilalasagne on kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokkuuden huippu. Yhden padan taktiikalla valmistuva pannulasagne on pöydässä puolessa tunnissa.

kattilalasagne

Kattilalasagne on ratkaisu kiireiseen arkeen. Perinteinen lasagne on herkkua, mutta vaatii ärsyttävän monta työvaihtetta. Nopea pannulasagne on pika-apu akuuttiin lasagnen himoon.

Kattilalasagne valmistuu paistinpannulla yhden vuoan taktiikalla. Pikalassen valmistus vie puolisen tuntia eikä se välttämättä vaadi edes uunin lämmitystä tai vaivalloista juustokastikkeen valmistusta. Kuulostaa täydelliseltä, eikö?

Kattilalasagne: Vaihtele raaka-aineita

Pannulasagne on helppo tuunata kaapin sisällön mukaan. Voit käyttää proteiininlähteenä mitä tahansa kasviproteiinia tai vaikkapa kypsiä linssejä tai papuja. Next level vegejauhis, nyhtökaura ja härkis ovat kaikki hyviksi havaittuja vaihtoehtoja. Mkein mukaan voisi sujauttaa myös kuivakaapin aatelista eli soijarouhetta.

Myös tomaattikastikkeissa riittää valinnan varaa. Valmiisi maustettu pastakastike tuo oikotien onneen. Voit käyttää myös tavallista tomaattimurskaa. Lisää mausteita tarpeen ja makusi mukaan.

Hauduta pannulla, gratinoi uunissa

Pannulasagne on parasta valmistaa korkeareunaisella paistokasarilla. Näin kastiketta mahtuu pannulle riittävästi, jolloin myös lasagnelevyt on helppo piilottaa uppeluksiin kastikkeen sekaan. Kun lasagnelevyt ovat tomattikastikkeen peitossa ja mahdollisimman irrallaan toisistaan, ne kypsyvät varmimmin syöntikuntoon. 

Kattilalasagne on herkuinta, kun sen gratinoi uunissa grillivastuksen alla, mutta tämä ei ole välttämätöntä. Uunia on turha lämmittää muutaman minuutin tähden, jos sille ei ole muuta käyttöä. Juusto sulaa myös liedellä kannen alla hauduttaen.

Vaihda vegaaniseksi

Kattilakasagnen kruunu on pinnalle herkullisesti sulanut juusto. Jos haluat annoksesta vegaanisen, valitse vegejuusto tai ripottele kattilalasagnen pinnalle esimerkiksi ravintohiivahiutaleita juuri ennen tarjoilua. Toimii loistavasti niinkin. Sekaan lisätään myös muutama nokare kasvipohjaista ranskankermaa, joka tekee mausta ihanan täyteläisen.

Kattilalasagne on ruoka, jonka ohje kannattaa ehdottomasti napata vielä tämän viikon ruokalistalle, niin helppoa ja herkullosta se on. Alla ohje, jolla onnistut taatusti!

Lämpimästi suosittelen kurkkaamaan blogin arkistosta myös nämä koko perheen lemppariruoat:

pannulasagne

Kattilalasagne

Kattilalasagne on kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokkuuden huippu. Yhden padan taktiikalla valmistuva kattilalasagne on pöydässä puolessa tunnissa.
Valmistelut 10 mins
Kypsennys 20 mins
Aika yhteensä 30 mins
Kategoria Arkiruoka, Pastat ja nuudelit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 6 täysjyvälasagnelevyä
  • 1 pkt (n. 250 g) vegejauhista, nyhtökauraa, härkistä tms.
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • öljyä paistamiseen
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1/2 tl chilijauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 tl jauhettua mustapippuria
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 1 tlk (400-500 g) valmista tomaattipastakastiketta (esim. yrtti- tai juustomaustettua)
  • 2 dl vettä
  • 1 dl kaurafraichea
  • 1 dl juustoraastetta tarvittaessa vegaanista

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  • Kuumenna öljy laakealla paistinpannulla tai kasarissa ja kuullota sipuli läpikuultavaksi. Lisää valkosipulit ja vegejauhis. Jatka paistamista vielä hetki. Lisää mausteet, kääntele sekaisin. Lisää myös tomaattikastike, vesi sekä kolmeen osaan pilkotut lasagnelevyt. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes lasagnelevyt ovat pehmenneet.
  • Lusikoi joukkoon kaurafraichea nokareina. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Kuumenna kattilalasagne kannen alla vielä pari minuuttia niin, että juusto sulaa. Halutessasi voit gratinoida kattilalasagnen myös uunin grillivastuksen alla noin 5 minuuttia.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!