Etusivu » Jouluinen kaalisalaatti
|

Jouluinen kaalisalaatti

Jouluinen kaalisalaatti on loistava valinta tuhtien jouluruokien kylkeen. Omena, pähkinät ja kuivatut hedelmät tuovat salaattiin juhlan tunnun.

jouluinen kaalisalaatti

Jouluinen kaalisalaatti tuo juhlapöytään tuhtien jouluruokien rinnalle kaivattua kepeyttä ja mukavaa raikkautta. Arkinen valkokaali saa hetkessä uutta nostetta, kun sen kaveriksi sujauttaa happaman kirpsakoita omenaviipelaita, kuivattuja karpaloita sekä puolikuivattuja taateleita ja silaa salaatin meheväksi majoneesilla täytelöitetyllä gurttikastikkeella. Maku on yhtäaikaa täyteläinen ja mukavan raikas, aavistuksen makea ja mukavan rouhea.

Toki tätä salaattia syö mielellään myös juhlasesongin ulkopuolella. Ainakin meillä kurkkujen ja tomaattien syönti on talviaikaan vähäistä ja raikkautta ruokapöytään tuodaan juurikin erilaisten kaalisalaattien avulla. Jotta salaatit eivät kävisi tylsistyttämään, kannattaa salaattiohjeita olla takataskussa muutama erilainen.

Mehevän kaalisalaatin juju piilee kaalisuikaleiden rutistelussa. On aivan sama miten kaalin lepytät, kunhan teet sen: käsin, puunuijalla tai vaikka kaulimen avulla. Joukkoon voi ripauttaa hieman suolaa, jonka avulla kaali notkistuu nopeammin.

jouluinen kaalisalaatti

Kun kaalisuikaleet on kesytetty, joukkoon voi sekoittaa kastikkeen sekä muut höysteet ja tykötarpeet. Parasta tämä jouluinen kaalisalaatti on tuoreeltaan, mutta säilyy kannelliseen rasiaan pakattuna myös seuraavaan päivään.

Aika usein heviosaston pieninkin kaalinpää on yli kilon painoinen, josta riittää syötävää monelle aterialle. Jos kaipaat salaatin lisäksi muuta kokattavaa kaalista, blogin arkistosta kannattaa kurkata myös nämä reseptit:

jouluinen kaalisalaatti

Jouluinen kaalisalaatti

Jouluinen kaalisalaatti on loistava valinta tuhtien jouluruokien kylkeen. Omena, pähkinät ja kuivatut hedelmät tuovat salaattiin juhlan tunnun. 
5 from 1 vote
Valmistelut 15 minutes
Aika yhteensä 15 minutes
Kategoria Joulu, Lisukkeet, Salaatit
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 300 g valkokaalia
  • 1 hapan omena esim- Granny Smith
  • 1 dl vegaanista paksua gurttia esim. Oatly tai Fazer Aito
  • 2-3 rkl vegaanista majoneesia
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 dl kuivattuja karpaloita
  • 1/2 dl puolikuivattuja taateleita pilkottuna
  • 1 dl hasselpähkinöitä kevyesti rouhittuna

Valmistusohjeet
 

  • Suikaloi kaali ohuen ohuiksi suikaleiksi. Puristele suikaleet esimerkiksi käsien välissä pehmeiksi.
  • Sekoita gurtti, majoneesi, sitruunamehu ja suola kaalisuikaleiden joukkoon.
  • Leikkaa omena ohuen ohuiksi viipaleiksi. Kääntele omenaviipaleet, karpalot, paloitellut taatelit ja kevyesti rouhitut hasselpähkinät varovasti kaalisuikaleiden joukkoon. Tarkista maku.

Lue myös nämä:

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!