Vegaaninen pinaattikeitto
Vegaaninen pinaattikeitto on arkiruokien parhaimmistoa. Einesruokien kunkku on helppo ja nopea tehdä myös alusta alkaen itse.

Vegaaninen pinaattikeitto päätyi arkiruokalistalle välittömästi, kun mies ilmoitti, ettei ollut koskaan syönyt itse tehtyä pinaattikeittoa. Oikeastaan kummastelin itsekin, miksen ollut pinaattikeittoa aikoihin keittänyt. Helppo ja nopea soppa on herkullista ja kaiken lisäksi vielä varsin edullista arkiruokaa. Eikä mitään varsinaisia etukäteisvalmisteluita tarvita, sen kun kippaa ainekset kattilaan ja vartin päästä syödään. Täydellistä!
Kaikki edellä mainitut seikat tekevät pinaattikeitosta kelpo arkiruoan, mutta parasta on kuitenkin se, että se valmistuu keittiön edullisista perusraaka-aineista. Toisin sanoen, vatsan saa pullolleen silloinkin, kun jääkaappi ammottaa tyhjyyttään, nälkä kurnii vatsassa eikä kauppaan millään malttaisi tai ennättäisi.
Pakastepinaatti on aivan loistava arkiruoan raaka-aine. Toki tuoreessa pinaatissa on oma hohtonsa, mutta pussillinen vihervoimaa on hyvä olla pakastimessa aina varuilla.
Pinaattikeiton lisäksi pakastepinaatti sopii erinomaisesti tietysti pinaattilettujen raaka-aineeksi, mutta myös mausteisten currykastikkeiden joukkoon. Uskoisitko? Kurkkaa blogin arkistosta esimerkiksi iki-ihana ja nopea kikherne-pinaatticurry.

Vegaaninen pinaattikeitto: tukevuutta lisukkeista ja ripotteista
Vegaaninen pinaattikeitto on toki sellaisenaan kovin kevyttä ruokaa ja rakenteeltaankin vähän yllätyksetöntä, kuten sosemaiset keitot usein tuppaavat olemaan. Itse ainakin tykkään antaa hampaille hieman töitä syödessä. Ja tokihan aterialla jotain proteiinipitoista täytyy olla, jotta nälkä pysyy tovin loitolla ja arjen askareita jaksaa täydellä tohinalla.
Jujua ja ruokaisuutta pinaattikeittoon saa paistamalla päälle savutofukuutioita. Siis sellaisia öljyssä oikein rapeaksi paahtuneita. Jos savutofua ei jääkaapista satu löytymään, maustamaton tofu soijakastikkeella maustettuna toimii vallan mainiosti. Myös paahdetut cashewpähkinät ovat kelpo vaihtoehto ja rikastavat keiton astetta ruokaisammaksi.
Kaveriksi keittoateria kaipaa vielä pari siivua leipää. Näillä aineksilla onkin jo koossa varsin kelpo arkiateria, eikö?
Nappaa tästä lisää vihervoimaisia arkiruokaresepteejä:
- Tofu ja cashew-pinaattikastike
- Feta-pinaattipasta
- Uunibataatit feta-pinaattitäytteellä
- Pinaatti-kikhernepyörykät
- Vegaaniset pinaattiletut
- Palak paneer eli intialainen pinaatti-juustokastike


Vegaaninen pinaattikeitto
Raaka-aineet
- 50 g vegaanista margariinia esim. Sininen Keiju
- 3/4 dl vehnäjauhoja
- 6 dl kaurajuomaa
- 1 ps (150 g) pakastepinaattia
- 1 tlk (2-2 1/2 dl) kaurakermaa
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohjeet
- Sulata margariini kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot. Älä ruskista.
- Lisää kattilan 3 dl kaurajuomaa vispilällä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasaista ja kiehuu. Lisää loppu kaurajuomasta sekä pinaatti. Anna kiehua 10 minuuttia välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon kaurakerma, suola ja pippuri. Kuumenna ja tarkista maku.
- Tarjoa vegaaninen pinaattikeitto sellaisenaan tai esimerkiksi rapeaksi paistettujen savutofukuutioiden kanssa.
Pinaattikeitosta tulee aina mieleen koulu ku halusin mielummin kasviskeiton 🍀
Aurinkoista elokuuta! ☀
http://jasukuvaa.blogspot.com/
Itse syön pinaattikeittoa aina hyvällä ruokahalulla 😀 Aurinkoista elokuuta!