Etusivu » Vegaaninen pinaattikeitto
|

Vegaaninen pinaattikeitto

Vegaaninen pinaattikeitto on arkiruokien parhaimmistoa. Einesruokien kunkku on helppo ja nopea tehdä myös alusta alkaen itse. 

vegaaninen pinaattikeitto

Vegaaninen pinaattikeitto päätyi arkiruokalistalle välittömästi, kun mies ilmoitti, ettei ollut koskaan syönyt itse tehtyä pinaattikeittoa. Oikeastaan kummastelin itsekin, miksen ollut pinaattikeittoa aikoihin keittänyt. Helppo ja nopea soppa on herkullista ja kaiken lisäksi vielä varsin edullista arkiruokaa. Eikä mitään varsinaisia etukäteisvalmisteluita tarvita, sen kun kippaa ainekset kattilaan ja vartin päästä syödään. Täydellistä!

Kaikki edellä mainitut seikat tekevät pinaattikeitosta kelpo arkiruoan, mutta parasta on kuitenkin se, että se valmistuu keittiön edullisista perusraaka-aineista. Toisin sanoen, vatsan saa pullolleen silloinkin, kun jääkaappi ammottaa tyhjyyttään, nälkä kurnii vatsassa eikä kauppaan millään malttaisi tai ennättäisi.

Pakastepinaatti on aivan loistava arkiruoan raaka-aine. Toki tuoreessa pinaatissa on oma hohtonsa, mutta pussillinen vihervoimaa on hyvä olla pakastimessa aina varuilla.

Pinaattikeiton lisäksi pakastepinaatti sopii erinomaisesti tietysti pinaattilettujen raaka-aineeksi, mutta myös mausteisten currykastikkeiden joukkoon. Uskoisitko? Kurkkaa blogin arkistosta esimerkiksi iki-ihana ja nopea kikherne-pinaatticurry.

vegaaninen pinaattikeitto

Vegaaninen pinaattikeitto: tukevuutta lisukkeista ja ripotteista

Vegaaninen pinaattikeitto on toki sellaisenaan kovin kevyttä ruokaa ja rakenteeltaankin vähän yllätyksetöntä, kuten sosemaiset keitot usein tuppaavat olemaan. Itse ainakin tykkään antaa hampaille hieman töitä syödessä. Ja tokihan aterialla jotain proteiinipitoista täytyy olla, jotta nälkä pysyy tovin loitolla ja arjen askareita jaksaa täydellä tohinalla.

Jujua ja ruokaisuutta pinaattikeittoon saa paistamalla päälle savutofukuutioita. Siis sellaisia öljyssä oikein rapeaksi paahtuneita. Jos savutofua ei jääkaapista satu löytymään, maustamaton tofu soijakastikkeella maustettuna toimii vallan mainiosti. Myös paahdetut cashewpähkinät ovat kelpo vaihtoehto ja rikastavat keiton astetta ruokaisammaksi.

Kaveriksi keittoateria kaipaa vielä pari siivua leipää. Näillä aineksilla onkin jo koossa varsin kelpo arkiateria, eikö?

Nappaa tästä lisää vihervoimaisia arkiruokaresepteejä:

pinaattikeitto

Vegaaninen pinaattikeitto

Vegaaninen pinaattikeitto on arkiruokien parhaimmistoa. Einesruokien kunkku on helppo ja nopea tehdä myös alusta alkaen itse. 
Valmistelut 5 mins
Kypsennys 15 mins
Aika yhteensä 20 mins
Kategoria Arkiruoka
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 50 g vegaanista margariinia esim. Sininen Keiju
  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 6 dl kaurajuomaa
  • 1 ps (150 g) pakastepinaattia
  • 1 tlk (2-2 1/2 dl) kaurakermaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohjeet
 

  • Sulata margariini kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot. Älä ruskista.
  • Lisää kattilan 3 dl kaurajuomaa vispilällä koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasaista ja kiehuu. Lisää loppu kaurajuomasta sekä pinaatti. Anna kiehua 10 minuuttia välillä sekoittaen. Sekoita joukkoon kaurakerma, suola ja pippuri. Kuumenna ja tarkista maku.
  • Tarjoa vegaaninen pinaattikeitto sellaisenaan tai esimerkiksi rapeaksi paistettujen savutofukuutioiden kanssa.

Lue myös nämä:

2 Comments

    1. Itse syön pinaattikeittoa aina hyvällä ruokahalulla 😀 Aurinkoista elokuuta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!