Etusivu » Vegaaninen mustikkapiirakka

Vegaaninen mustikkapiirakka

Vegaaninen mustikkapiirakka on herkkujen herkku, jota on leivottava ainakin kerran kesässä. Tässä ohje, joka vie jalat alta.

vegaaninen mustikkapiirakka

Tämä mustikkapiirakka tehdään suosittua maisemakahvilan piirakkaa mukaillen, mutta kananmuna ja rahka on korvattu soijarahkalla.

Piirakassa on kolme kerrosta: mehevä kardemumman maustama pohja, pehmeä rahkatäyte ja päällä herkullinen muruseos. Tämä piirakka on ihanan mehevä ja maukas – mustikkapiirakoista ehkä oma suosikkini.

Vegaaninen mustikkapiirakka valmistuu ilman sähköisiä vatkaimia tai vaativia leivontakikkoja vaikka mökkiolosuhteissa. Tarvitset pari kulhoa, piirakkavuoan sekä puuhaarukan sekoittamiseen. Vartti valmistusaikaa ja leivonnainen on valmis paistettavaksi.

Kätevintä on ehkä se, että pinnan muruseos valmistuu pohjataikinan tekemisen ohessa, niin että jauhojen ja rasvan sekoituksen jälkeen kolmasosa taikinasta (eli juurikin se muruseos) säästetään toiseen kippoon. Tähteelle jääneeseen pohjataikinaan sekoitetaan soijarahka ja tilkka kaurajuomaa.

Vegaaninen mustikkapiirakka sopii leivottavaksi suurehkoon, suorakulmion muotoiseen leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Leivinpaperin saa helpoiten asettumaan vuokaan, kun rutistat sen ensin ryppyiseksi.

Jos haluat tehdä piirakasta perinteisen mallisen, suuri piirakkavuoka sopii myös käytettäväksi.

Vaikka mustikkapiirakka mielletään kesäleivonnaiseksi, omasta mielestäni sillä kelpaa herkutella ympäri vuoden. Olen tehnyt tämän piirakan myös pakastemarjoista. Lisäsin marjat täytteen päälle sellaisinaan ja jäisinä. Tosin paistoaikaa kannattaa hieman pidentää.

Vegaaninen mustikkapiirakka on parasta täysin jäähtyneenä, mieluiten levättyään yön jääkaapissa, jolloin koostumus on sopivasti kiinteytynyt. Malttamattomana maistelen piirakkaa tietysti myös heti leivontapäivänä ja hyvin se silloinkin tekee kauppansa.

Perinteisesti mustikkapiirakan kanssa maistuu vaniljakastike tai pallo jäätelöä, mutta tämä vegaaninen versio on mielestäni niin maukas ja mehevä, että on herkkua jo ihan sellaisenaan.

Lämmöllä suosittelen kurkkaamaan blogin arkistosta myös nämä makoisat piirakkareseptit:

mustikkapiirakka

Vegaaninen mustikkapiirakka

Vegaaninen mustikkapiirakka on herkkujen herkku, jota on leivottava ainakin kerran kesässä. Tässä ohje, joka vie jalat alta.
Valmistelut 20 mins
Kypsennys 45 mins
Aika yhteensä 1 hr 5 mins
Annokset 8

Raaka-aineet
  

Pohja + muruseos

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 125 g sulatettua margariinia
  • 1 dl soijarahkaa esim. Alpro Greek style
  • 2 rkl kaurajuomaa

Täyte

  • 3 dl soijarahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 1/2 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl perunajauhoja
  • 5 dl mustikoita tuoreita tai pakaste

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon sulatettu margariini. Siirrä 1/3 taikinasta syrjään murupintaa varten. Sekoita tähteelle jääneeseen taikinaan 1 dl soijarahkaa ja 2 rkl kaurajuomaa. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (n. 22 x 34 cm).
  • Valmista täyte. Sekoita soijarahka, sokerit ja perunajauhot keskenään. Levitä täyte piirakkapohjan päälle. Lisää mustikat ja murustele päälle muruseos.
  • Paista vegaaninen mustikkapiirakka uunin alatasolla noin 45 minuuttia.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!