Etusivu » Uunikaurapuuro

Uunikaurapuuro

Paras uunikaurapuuro syntyy kokonaisista kaurasuurimoista hissukseen hauduttamalla. Kaurapuuro hautuu uunissa samettiseksi leppoisan viikonloppuaamun herkuksi.

uunikaurapuuro

Uunikaurapuuro on suosikkipuuroni jo vuosien takaa. Se haudutetaan hissukseen kokonaisista kaurasuurimoista. Kaurasuurimot, joita myös ryyneiksi kutsutaan, ovat pulleita ja litistämättömiä jyviä, joiden kypsyminen vie aikansa, mutta lopputulos on kaiken odottelun arvoinen.

Vaikkei uunikaurapuuro ole mitään pikaruokaa, on se siitä huolimatta varsin vaivaton valmistettava. Ainekset mitataan vuokaan ja uuni hoitaa kaikki työt. Melko iisiä, eikö?

Kerralla valmistuu isompikin satsi, ja puuro maistuu mainioilta myös seuraavana päivänä uudelleen lämmitettynä. Usein hauduttelenkin kaurapuuron valmiiksi jo edellisenä iltana, aamulla tarvitsee vain lisätä päälle mieluisat lisukkeet. Jäähtyessään puuron koostumus jämäköityy, joten jos nautit puuron vasta seuraavana päivänä, se kannattaa napata uunista koostumuksen ollessa vielä melko pehmeää.

Nesteeksi uunikaurapuuroon voit valita maun mukaan joko tavallista lehmänmaitoa tai itselle mieluisinta kasvijuomaa, kuten manteli-, cashew- tai kaurajuomaa. Huomioi, että nestevalinta vaikuttaa tietysti puuron makuun. Kaura- ja riisijuomat ovat maultaan melko neutraaleja. Rasvaisesta barista-kaurajuomasta haudutat ihanan täyteläisen uunipuuron.

Todellinen luksus uunikaurapuuro valmistuu, kun lisäät uunivuoan pohjalle muutaman voinokareen. Tee näin: lisää voi nokareina vuoan pohjalle, nosta vuoka uuniin uunin lämmityksen ajaksi ja lisää sitten muut raaka-aineet. Nam!

Kaurasuurimoita löytyy ainakin suurimpien markettien valikoimasta sekä Stockmannilta ja Ruohonjuuresta. Myös gluteenittomana!

Jos kaipaat kaurapuuroosi enemmän vaihtelua, kurkkaa blogin arkistoista nämä huippuhyvät uunipuuro-ohjeet:

uunikaurapuuro

Uunikaurapuuro

Paras uunikaurapuuro syntyy kokonaisista kaurasuurimoista hissukseen hauduttamalla.
Valmistelut 5 mins
Kypsennys 2 hrs
Aika yhteensä 2 hrs 5 mins
Kategoria Aamu- ja välipalat
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 l haluamaasi kasvijuomaa tai maitoa
  • 2-3 dl kaurasuurimoita
  • 1 tl tl suolaa
  • (25 g voita vuoan voiteluun ja pohjalle)

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Lisää voi nokareina uunivuoan pohjalle. Nosta vuoka uuniin, kunnes voi on sulanut.
  • Mittaa neste sekä suurimot uunivuokaan. Hauduta uunissa vähintään kaksi tuntia. Sekoita pari kertaa kypsennyksen aikana.
  • Lisää suola lopuksi, sekoita ja anna hautua uunissa vielä hetki.

Lue myös nämä:

4 Comments

  1. Tämmönen oliskin kivan erilainen puuro välillä! Kiitos vinkistä 🙂

    1. Tämä on kyllä hyvää! Ja ihan supersimppeli tapa saada perinteiseen aamupuuroon vaihtelua 🙂

  2. Kiitos ohjeesta! Sain vanhemmiltani kaurasuurimoita ja tällä ohjeella tuli tosi hyvää uunipuuroa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!