Etusivu » Uunibataatit feta-pinaattitäytteellä

Uunibataatit feta-pinaattitäytteellä

Uunibataatit feta-pinaattitäytteellä valmistuu uunissa lähes itsekseen. Makean bataatin ja suolaisen fetajuuston yhdistelmä on vastustamaton.

uunibataatit

Uunibataatit feta-pintaattiätytteellä on helppoa arkiruokaa ja maistuu ihanalta myös viikonloppuna. Nappasin ohjeen Viola Minerva Virtamon Peltiruokaa-kirjasta. Säädin hieman pinaattitäytteen makua omaan suuhuni sopivaksi, mutta pysyin silti alkuperäiselle reseptille melko uskollisena. 

Uunibataatit eivät ole mitään varsinaista pikaruokaa, mutta ne valmistuvat kuitenkin pienellä vaivalla lähes itsekseen. Juju on nimittäin paahtaa bataatit uunissa pehmeiksi ja makeiksi kuin karkki.

Kätevintä on valita jo kaupassa mahdollisimman saman kokoisia bataatteja, jotta ne kypsyvät samaa tahtia. Bataatteja ei tarvitse, eikä edes kannata kuoria, mutta huolellisen pesun juuresharjalla ne kuitenkin vaativat. Pesun jälkeen bataatit halkaistaan ja asetetaan uuninpellille leikkuupinta ylöspäin. Pinta sivellään öljyllä ja maustetaan reilulla ripauksella suolaa. Pienet bataatit paahtuvat noin tunnissa, suuremmat mukulat vaativat tovin kauemmin.

Täyte lusikoidaan läpeensä pehmenneiden bataattien päälle ja pelti nostetaan vielä hetkeksi uuniin paahtumaan. Kun pellin nostaa uunin ylätasolle, saa juusto hehkuvien vastusten alla lempeän paahteisen pinnan. Tässä vaiheessa myös lämmön voi nostaa 225-asteeseen.

Omaan suuhuni makeaksi paahtuneen bataatin ja suolaisen fetajuuston makuyhdistelmä on vastustamaton ja vertaansa vailla, mutta miksei täytettä voisi hyödyntää myös uuniperunoiden kaverina, jos uunibataatit eivät syystä tai toisesta maistu.

Uunibataatit maistuvat niin lisukkeena kuin pääruokanakin. Jos tarjolla on muuta syötävää, näistä riittää vatsantäytettä neljälle. Pääruokana nälkä lähtee kahdelta.

Jos rakastat bataattia, lämmöllä suosittelen kurkkaamaan blogin arkistosta myös nämä bataattireseptit:

uunibataatit

Uunibataatit feta-pinaattitäytteelllä

Uunibataatit feta-pinaattitäytteellä valmistuu uunissa lähes itsekseen. Makean bataatin ja suolaisen fetajuuston yhdistelmä on vastustamaton.
Valmistelut 15 mins
Kypsennys 1 hr 20 mins
Aika yhteensä 1 hr 35 mins
Kategoria Arkiruoka
Annokset 2

Raaka-aineet
  

Uunibataatit

  • 3 pienehköä bataattia
  • 2 rkl öljyä
  • n. 1 tl suolaa

Feta-pinaattitäyte

  • 160 g babypinaattia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 100 g pakasteherneitä
  • 200 g fetajuustoa
  • 1/4 tl mustapippuria myllystä

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Pese bataatit huolella juuresharjalla. Halkaise bataatit pituussuunnassa. Aseta uuninpellille leikkuupinta ylöspäin. Sivele pintaan öljyä ja mausta suolalla. Paahda uunissa noin tunnin verran, kunnes sisus on täysin pehmennyt. 
  • Valmista feta-pinaattitäyte. Huuhtele ja kuivaa pinaatti huolellisesti. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota valkosipulia minuutti tai kaksi. Varo polttamasta. Lisää pannulle pinaatti, kääntele pohjia myöten sekaisin niin, että pinaatti painuu kasaan. Sekoita joukkoon herneet ja paista, kunnes herneet ovat sulaneet. Murustele joukkoon fetajuusto, mausta mustapippurilla.
  • Nosta bataatit uunista ja nosta lämpö 225 asteesen. Tee bataattien pintaan pitkittäisviilto. Lusikoi täytettä bataattien sisään ja pinnalle. Paahda bataatteja uunissa ylätasolla vielä 5-10 minuuttia, kunnes juusto on hieman paahtunut. 
  • Tarjoa uunibataatit pääruokana tai lisukkeena.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!