Kanaton keitto
Kanaton keitto eli vegaaninen kanakeitto on täydellinen arkiruoka. Puolessa tunnissa valmis soppa on erinomaista myös uudelleen lämmitettynä.

Kanaton keitto valmistuu tutuista raaka-aineista: sipulista, perunasta, porkkanoista sekä vihreistä pakastepavuista. Kanan virkaa ajaa revitty tofu, joka paistetaan pannulla rapeaksi ja lisätään herkulliseen liemeen juuri ennen tarjoilua. Aivan yhden kattilan taktiikalla tämä ruoka ei siis valmistu, mutta niin vaivattomasti ja nopeasti, että sen viitsii tehdä kiireisenäkin arki-iltana.
Ruoka on tarvittaessa pöydässä nopeastikin. Parasta se kuitenkin on, kun sen antaa muhia kaikessa rauhassa. Näin liemen aromi tiivistyy ja maku imeytyy myös sattumiin. Ihanaa kanaton keitto on myös uudelleen lämmitettynä. Keitä siis kerralla vaikka koko kattilallinen, niin taklaat kerralla myös seuraavan päivän ruokapulman.
Tässä kanattomassa keitossa on mausteena paprikaa ja currya, joiden maku kesytetään lempeäksi kaurakermalla. Tuloksena on soppa, joka suurella todennäköisyydellä maistuu sekä lapsille että vanhemmille. Lisää vielä pari viipaletta maukasta leipää sopan kylkeen ja täydellinen arkiateria on valmis.
Jos kaipaat lisää arjen klassikkoruokia, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

Kanaton keitto
Raaka-aineet
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 600 g perunoita
- 200 g porkkanaa
- öljyä paistamiseen
- 1 rkl currya
- 1 tl paprikajauhetta
- 7 dl vettä tai kasvislientä
- 100 g vihreitä papuja
- 1 tlk (2 1/2 dl) kaurakermaa
- 1 tl suolaa
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 pkt (250 g) marinoitua paahtotofua Jalotofu
Valmistusohjeet
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.
- Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipuli raukeaksi. Lisää valkosipulit, paprikajauhe ja curry ja paista vielä pari minuuttia. Lisää vesi tai kasvisliemi, perunat ja porkkanat. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää vihreät pavut ja keitä vielä muutama minuutti.
- Keiton kiehuessa paista tofu pannulla rapeaksi. Lisää tofu, kaurakerma, suola ja sitruuanmehu kattilaan. Kuumenna, mutta älä keitä. Tarkista maku.
- Tarjoa kanaton keitto leivän kera.
Hei! Yleensä en juuri kommentoi, otan ”rusinat pullasta” mutya nyt sanon että olet suosikkini kaikissa näissä lukuisissa linkeissä joita seuraan. Kiitos TÄSTÄKIN ☺️. Ei spartalaista vegaania, sopivasti kasvista ja twistiä. Olet pelastanut monta hetkeä – tänäänkin!
Moi! Kiitos tuhannesti kommentistasi ja palautteestasi. Huippua kuulla, että resepteistäni on ollut iloa 🙂