Etusivu » Falafel-pita

Falafel-pita

Falafel-pita on helppo pikaruoka, joka kelpaa vallan mainiosti myös perjantai-illan purtavaksi. Paahdetut kasvikset ja feta, rapeat falafelit sekä pehmeä tsatsiki tekevät makuelämyksestä täydellisen.

falafel-pita

Falafel-pita on ruoka, jota meillä syötiin koko viime kevät. Helppo, vähän terveellisempi pikaruoka tyydyttää sekä kasvisten kaipuun että tuhdimman mättöruoan mieliteon.

Uunifeta on jo muutaman vuoden ollut kirjaimellisesti kaikkien huulilla, kun Liemessä-blogin Jenni kehitti himoitun hittipastan. Ja totta, uunissa paahtunut fetajuusto on ihan mahdottoman hyvää! Uunifeta passaa paitsi pastaan ja tomaattien kaveriksi, myös kesäkurpitsan ja paprikan seurassa pitaleipien täytteeksi.

Kasvisten ja fetajuuston kanssa pitaleipien väliin ujutetaan falafeleja, tuoretta basilikaa sekä tsatsikia. Viime vuonna tehtailin falafeleja yhden jos toisenkin, mutta tänä vuonna olen vetänyt mutkat suoriksi ja turvautunut kaupan valmiisiin. 

Itse tehdyt falafelit ovat kieltämättä vertaansa vailla, mutta valmispyöryköistäkin löytyy kelpo yksilöitä. Kävin pelastamassa WeFood-hävikkiruokamyymälästä 2,5 kilon paketin Baban falafeleja. Mies pussitti kaikki 164 falafelia annospusseissa pakastimen kätköihin juuri parahiksi hidastamaan täpötäyden pakastimen tyhjennysprosessia. Muutama falafel-pita taitaa olla tänäkin keväänä ruokalistalla… 

Vinkki: Jos haluat nauttia pikkupitoista. leikkaa leivät keskeltä puoliksi. Puolikkaat pitaleivät on astetta helpompi syödä ja täyttää. Ne sopivat myös pikkunälkään sekä herkutteluun silloin, kun tarjolla on paljon muutakin syötävää.

Lämpimästi suosittelen kurkkaamaan blogin arkistosta myös nämä mainiot reseptit:

falafel-pita

Falafel-pita

Falafel-pita on helppo pikaruoka, joka kelpaa vallan mainiosti myös perjantai-illan purtavaksi. Paahdetut kasvikset ja feta, rapeat falafelit sekä pehmeä tsatsiki tekevät makuelämyksestä täydellisen.
Valmistelut 15 mins
Kypsennys 30 mins
Aika yhteensä 45 mins
Kategoria Arkiruoka, perjantaiherkut
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 4 pitaleipää
  • 12 falafelia
  • 1-2 dl vihreää pestokastiketta
  • jääsalaattia
  • tuoretta basilikaa

Paahdetut kasvikset ja feta

  • 1 keskikokoinen kesäkurpitsa
  • 1 punainen paprika
  • 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
  • 1 pkt (200 g) fetajuustoa
  • 3 rkl öljyä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1/2 tl suolaa

Tsatsiki

  • 2 dl paksua gurttia
  • 1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1/2 kurkku
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  • Kuutioi kesäkurpitsa ja paprika. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kasvikset, öljy, suola ja valkosipulinkynnet keskenään ja levitä leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Lohko mukaan fetajuusto. Paahda kasviksia ja fetajuustoa noin 10 minuuttia ja lisää sitten pellille myös falafelit. Jatka paahtamista, kunnes falafelit ovat rapeutuneet ja kasvikset saaneet aavistuksen paahteista väriä. 
  • Kasvisten paahtuessa valmista tsatsiki. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi, valuta neste huolellisesti siivilässä tai puristele käsien välissä mahdollisimman kuivaksi. Sekoita kurkkuraaste, jogurtti ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Mausta maun mukaan suolalla.
  • Kokoa falafel-pita: Lämmitä pitaleivät leivänpaahtimessa. Avaa leipä taskuksi ja sipaise sisään pestokastiketta. Lisää salaattia, paahtuneita kasviksia ja fetaa, falafelpyöryköitä, tsatsikia sekä tuoretta basilikaa.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!