Etusivu » Ruusukaali-omenasalaatti

Ruusukaali-omenasalaatti

Ruusukaali-omenasalaatti on raikas tarjottava joulunaikaan. Ruusukaali, omenat, taatelit ja saksanpähkinät ovat ihania yhdessä.

ruusukaali-omenasalaatti

Ruusukaali-omenasalaatti sopii tarjottavaksi joulupöytään. Ainakin itse kaipaan tuhtien jouluruokien rinnalle jotain raikasta ja astetta kepeämpää. Ruusukaalista, omenasta, kuivatuista taateleista sekä saksanpähkinöistä sekoitettu salaatti istuu täydellisesti joulunaikaan.

Sinappinen kastike niputtaa ainekset kokonaisuudeksi. Mikä parasta, salaatti ei ole moksiskaan pienestä odottelusta, vaan voit valmistaa sen valmiiksi odottelemaan jääkaappiin tarjoiluhetkeä.

Salaatin pohjan muodostaa ohuen ohueksi suikaloidut ruusukaalit. Omenat tuovat makuun raikkautta ja saksanpähkinät ihanaa rousketta. Taatelit voit halutessasi korvata esimerkiksi kuivatuilla karpaloilla.

Blogin arkistosta kannattaa kurkata myös nämä talvisesonkiin sopivat salaattireseptit:

ruusukaali-omenasalaatti

Ruusukaali-omenasalaatti

Ruusukaali-omenasalaatti on raikas tarjottava joulunaikaan. Ruusukaali, omenat, taatelit ja saksanpähkinät ovat ihania yhdessä.
Valmistelut 15 minutes
Aika yhteensä 15 minutes
Kategoria Salaatit
Annokset 6

Raaka-aineet
  

  • 300 g ruusukaalia
  • 1-2 omenaa
  • 100 g kuivattuja taateleleita
  • 80 g saksanpähkinöitä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl dijoninsinappia
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistusohjeet
 

  • Poista ruusukaalista kanta ja tarvittaessa uloimmat lehdet. Halkaise ruusukaalit ja leikkaa sitten ohuen ohueksi suikaleeksi.
  • Kuutioi omenat. Viipaloi taatelit. Rouhi saksanpähkinät. Yhdistä ruusukaalisuikaleiden kanssa.
  • Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon. Tarjoa heti tai anna maustua hetki jääkaapissa.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!