Ruusukaali-omenasalaatti
Ruusukaali-omenasalaatti on raikas tarjottava joulunaikaan. Ruusukaali, omenat, taatelit ja saksanpähkinät ovat ihania yhdessä.
Ruusukaali-omenasalaatti sopii tarjottavaksi joulupöytään. Ainakin itse kaipaan tuhtien jouluruokien rinnalle jotain raikasta ja astetta kepeämpää. Ruusukaalista, omenasta, kuivatuista taateleista sekä saksanpähkinöistä sekoitettu salaatti istuu täydellisesti joulunaikaan.
Sinappinen kastike niputtaa ainekset kokonaisuudeksi. Mikä parasta, salaatti ei ole moksiskaan pienestä odottelusta, vaan voit valmistaa sen valmiiksi odottelemaan jääkaappiin tarjoiluhetkeä.
Salaatin pohjan muodostaa ohuen ohueksi suikaloidut ruusukaalit. Omenat tuovat makuun raikkautta ja saksanpähkinät ihanaa rousketta. Taatelit voit halutessasi korvata esimerkiksi kuivatuilla karpaloilla.
Blogin arkistosta kannattaa kurkata myös nämä talvisesonkiin sopivat salaattireseptit:
Ruusukaali-omenasalaatti
Raaka-aineet
- 300 g ruusukaalia
- 1-2 omenaa
- 100 g kuivattuja taateleleita
- 80 g saksanpähkinöitä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- 1 tl dijoninsinappia
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistusohjeet
- Poista ruusukaalista kanta ja tarvittaessa uloimmat lehdet. Halkaise ruusukaalit ja leikkaa sitten ohuen ohueksi suikaleeksi.
- Kuutioi omenat. Viipaloi taatelit. Rouhi saksanpähkinät. Yhdistä ruusukaalisuikaleiden kanssa.
- Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatin joukkoon. Tarjoa heti tai anna maustua hetki jääkaapissa.