Etusivu » Intialainen curry x 10

Intialainen curry x 10

Intialainen curry on lemppariruokaa ja helppo tehdä myös kotona. Vaikka muhevan mausteisten currykastikkeiden raaka-ainelistat ovat aasialaisten ruokien tapaan hengästyttävän pitkiä, curryt valmistuvat vaivatta, kunhan maustekaappisi on kunnossa. Anna currykastikkeen muhia liedellä tovi tai toinenkin, niin mausteet avautuvat täyteen kukoistukseensa.

Curryn makua ja tulisuutta voi helposti säätää chilin avulla ja tehdä ruoasta juuri oman suun mukaisen. Tilkka kookosmaitoa pehmentää mausteiden voimakkuutta ja takaa, ettei lopputulos ole liian ärhäkkä. Jos kookos ei lukeudu lemppareihisi, voit mainiosti korvata sen vaikkapa kaurakermalla. Myös kastikkee joukkoon jauhetut pähkinät tai nokare maapähkinävoita tekevät curryn koostumuksesta ja mausta samettisen pehmeän.

Curryjen etuihin on luettava myös se, että ne vain paranevat vetäydyttyään yön jääkaapissa. Yön yli huili jääkaapissa avaa mausteita entisestään. Makua voi pehmittää nokareella kasvipohjaista gurttia tai vaikka kaurafraichella.

Valmista siis kerralla reilu padallinen, jotta herkuteltavaa riittää seuraavaksikin päiväksi. Keitetyn riisin, ohran tai ruokakauran lisäksi lisukkeeksi sopii myös pehmoisa naanleipä. Tuoreet yrtit, pähkinät sekä raikas raitakastike sopivat nekin annoksen kruunuksi. Helppo raita-kastike syntyy sekoittamalla paksun gurtin sekaan raastettua kurkkua, tuoretta minttua, juustokuminaa ja suolaa.

Jos intialainen curry lukeutuu sinukin lemppareihisi, jatka lukemista. Tässä koottuna blogin kymmenen parasta mausteista currykastiketta, ole hyvä!

soijapyörykät ja kormakastike

Soijapyörykät ja kormakastike

Soijapyörykät ja kormakastike on ruoka tuhtien aasialaisruokien ystäville. Lämpimän mausteinen kastike on oiva peti myös paistetuille tofukuutioille. Ruoan valmistaminen ei vaadi kummoisia taitoja, mutta aikaa on syytä varata tovi kastikkeen hauduttamiselle. 

Poimi soijapyöryköiden ja kormakastikkeen ohje tästä.

intialainen pinaatti-juustokastike eli palak paneer

Intialainen curry – palak paneer

Palak paneer lienee monen vakiotilaus intialaisessa ravintolassa, mutta sen valmistus on helppoa myös kotona. Käytännössä tarvitset kasan pinaattia, pari pakettia juustoa, purkin kermaa sekä hippusen mausteita. Pinaattinen kastike on reilussa puolessa tunnissa valmis, joten sen jaksaa valmistaa myös arki-iltana töiden jälkeen.

Poimi palak paneerin ohje tästä.

pähkinäcurry

Pähkinäcurry – maailman paras curry

Pähkinäcurry on yhtä aikaa täyteläisen sakea, muhevan lämmittävä ja täynnä lämpimiä makuja ja mausteita. Tämä on paras intialainen curry ikinä, kokeile vaikka! 

Poimi pähkinäcurryn ohje tästä.

intialainen curry

Intialainen curry: Keltainen nyhtökauracurry

Keltainen nyhtökauracurry on helppo arkicurry mausta tinkimättä! Nopea valmistusaika ja raaka-ainelistan maltillinen pituus nostavat sen suosikkiruokien kärkikahinoihin.

Poimi keltaisen nyhtökauracurryn ohje tästä.

tikka masala

Tikka masala

Mausteinen, vaan ei liian tulinen tikka masala valmistuu helposti ja nopeasti etenkin silloin, kun kuiva-aine- ja maustekaappisi ovat kunnossa. Tikka masalan etuihin kuuluu myös se, että kastikkeen voi rikastaa melkeinpä millä tahansa proteiinipitoisella. Tikka masala on testattu toimivaksi ainakin kikherneiden sekä härkiksen kanssa.

Poimi tikka masalan ohje tästä.

bataatti-soijarouhecurry

Bataatti-soijarouhecurry

Bataatti-soijarouhecurry on kaikkea, mitä arkiruoalta osaa kaivata: helppo, hyvä ja halpa vegaaniruoka maistuu ihanalta myös viikonloppuna naanleivän kera. Mikä parasta, tämän ruoan hinta ei päätä huimaa.

Poimi bataatti-soijarouhecurryn ohje tästä.

intialainen curry

Nopea kikherne-pinaatticurry

Nopea pinaatti-kikhernecurry ratkaisee kiireisen arjen ruokapulman. Helppo vegeruoka valmistuu reilussa vartissa kuiva-ainekaapin perus raaka-aineista. Pehmeän ja täyteläisen kastikkeen salaisuus on lusikallinen maapähkinävoita, vinkvink! Mikään perinteinen intialainen curry tämä ruoka ei ole, mutta makumaalmassa on silti tuttua lämimän mausteista värinää.

Poimi nopean kikherne-pinaatticurryn ohje tästä.

tofu ja cashew-pinaattikastike

Tofu ja cashew-pinaattikastike

Makumaailmaltaan Intian suuntaan nojaavan curryn täyteläisyyden salaisuus piilee kookosmaidon kanssa kermaiseksi kastikkeeksi surautetuissa cashewpähkinöissä. Rapeaksi paistettu tofu ja paahdetut cashewpähkinät tuovat kastikkeeseen rousketta ja ruokaisuutta.

Poimi tofun ja cashew-pinaattikastikkeen ohje tästä.

munakoisocurry

Munakoisocurry

Munakoisocurry on ylistys munakoisolle, kookokselle ja lempeän raikkaille mausteille. Täydellinen ruoka kylmille keleille. Tässä ruoassa hurmaavat kookoksen ohella myös curry, kardemumma ja kaffirilimetin lehdet. Makumaailma on kaikkea muuta kuin aito intialainen, mutta kerrassaan koukuttavan herkullinen siitä huolimatta.

Poimi munakoisocurryn ohje tästä.

intialainen curry

Intialainen curry: Kikherne-kookoscurry

Kikherne-kookoscurry uppoaa saletisti lämpimien, intialaismakujen ystävälle. Kun maustekaappi on kunnossa, valmistuu lämmin curry varsin vaivatta.

Poimi kikherne-kookoscurryn ohje tästä.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *