Etusivu » Nyhtötofutacot
|

Nyhtötofutacot

Nyhtötofutacot saavat veden herahtamaan kielelle. Aasialainen makumaailma ja herkullinen nyhtötofu saavat makunystyrät onnesta sykkyrälle.

nyhtötofutacot

Nyhtötofutacot ovat herkullista trendiruokaa. Yksinkertaisen nerokas valmistustapa loihtii tofusta erityisen maukasta.

Nyhtötofu – raastamalla herkullista

Nyhtötofu tuo vaihtelua perinteisille tofukuutioille. Nyhtötofussa on kohdallaan niin maku kuin rakennekin. Huolellisesti talouspaperiin tai puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen kuivattu tofu raastetaan kartioraastimen karkealla terällä, jolloin tofuun saadaan suosittua nyhtöpossua muistuttava koostumus.

Raastetun tofun joukkoon sekoitetaan marinadi ja tofu paahdetaan uunissa joko uunivuoassa tai leivinpaperilla vuoratulla uuninpellillä. Vaihtoehtoisesti tofun voi paistaa myös pannulla. Marinadia tuunamalla tofusta voi lohtia vaikka minkä makuista. Tässä ohjeessa mausteet ovat tuttuja aasialaisesta keittiöstä, mutta kokeile ihmeenssä myös bbq-marinadia.

Paistoajasta riippuen nyhtötofusta voi tehdä joko mehevää tai täysin rapeaa. Sen sijaan siinä ei ole tietoakaan kumimaisesta suutuntumasta. Pinta on paahtamisen jälkeen mukavan rapsakka, maku muhkean mehevä. Nyhtötofu sopii erinomaisesti paitsi tacojen täytteeksi, myös vaikkapa kulhoruokiin, nuudeleiden sekaan sekä pitaleipien ja tortillojen täytteeksi.

Nyhtötofutacot – makumaailma Aasiasta

Nyhtötofutacot täytetään paitsi nyhtötofulla, myös mehevällä punakaalisalaatilla, joka passaa tarjottavaksi myös siltään. Kaalisalaatissa on herkullinen Aasiaan vivahtava makumaailma, joka syntyy tilkasta paahdettua seesamiöljyä, tuoreesta chilistä sekä puskasta korianteria. Tee salaattia kerralla tuplasatsi ja tarjoa sitä tacojen kyytipoikana tai seuraavana päivänä vaikka aasialaisten ruokien lisukkeena.

Jos kaipaat lisää inspiraatiota tacojen täytteeksi, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

nyhtötofutacot

Nyhtötofutacot

Nyhtötofutacot saavat veden herahtamaan kielelle. Aasialainen makumaailma ja herkullinen nyhtötofu saavat makunystyrät onnesta sykkyrälle. 
Valmistelut 20 minutes
Kypsennys 20 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Arkiruoka, perjantaiherkut
Annokset 3

Raaka-aineet
  

Nyhtötofu

  • 1 pkt (n. 300 g) maustamatonta tofua
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 1 tl sriracha-chilikastiketta

Kaalisalaatti

  • 300 g punakaalia
  • 1-2 porkkanaa
  • 1/2-1 punainen keskivahva chili
  • 1-2 rkl sitruuna- tai limetinmehua
  • 1 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 ruukku korianteria

Chilikastike

  • 1 1/2 dl paksua gurttia
  • 1/2 dl vegaanista majonesia
  • n. 1 rkl sriracha-chilikastiketta

Lisäksi

  • 8 pientä tortillalettua
  • ituja esim. alfalafa
  • (tuoretta chiliä viipaloituna)
  • 1 dl suolapähkinöitä rouhittuna

Valmistusohjeet
 

  • Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  • Kuivaa tofu huolella käärimällä se puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen. Laita painon alle hetkeksi puristuksiin. Raasta kuivunut tofu kartioraastimen karkealla terällä karkeaksi raasteeksi. Levitä tofu laakeaan uunivuokaan.
  • Sekoita marinadin ainekset yhteen ja sekoita raastetun tofun joukkoon. Paahda tofua noin 20 minuuttia tai kunnes paahtunut mehevän rapeaksi. Sekoita kerran paahtumisen aikana.
  • Valmista kaalisalaatti. Suikaloi kaali ohuen ohueksi. Kuori ja raasta porkkanat. Hienonna chili ja korianteri. Sekoita kasvikset ja puristele käsin mehväksi. Sekoita joukkoon sitruunan- tai limetinmehu, seesamiöljy, suola ja sokeri.
  • Valmista chilikastike sekoittamalla ainekset yhteen.
  • Lämmitä tortillaletut uunin jälkilämmöllä.
  • Kokoa nyhtötortillatacot. Levitä chilimajoneesia tortillaletulle. Lisää kaalisalaattia, nyhtötofua ja ituja. Viimeistele suolapähkinöillä ja halutessasi tuoreilla chiliviipaleilla.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!