Etusivu » Indonesialainen perunasalaatti

Indonesialainen perunasalaatti

Indonesialainen perunasalaatti on ehkä parasta mitä perunoista voi tehdä. Aasialainen makumaailma ja rapeat tofupalat tekevät makuelämyksestä täydellisen.

indonesialainen perunasalaatti

Indonesialainen perunasalaatti on ruoka, johon törmäsin ensimmäisen kerran eräällä ruoanvalmistuskurssilla. Vaatimattoman oloinen salaatti hämäsi ulkonäöllään, mutta yllätti epäilijän herkullisuudellaan. Jos kaipaat vaihtelua perunasalaattiin, tästä voi tulla uusi suosikkisi. Ainakin, jos olet aasialaisen ruoan ystävä!

Hullun hyvää! Perunoiden seassa on rapeaksi paistettua tofua sekä kermainen kookoskastike, jota inkivääri ja chili piristävät. Kokonaisuudensta tulee niin hyvä, että tätä perunasalaattia kauhoo kerralla vaikka koko kulhollisen. Perinteisesti lisukkeena tarjottu pottusalaatti sopii sellaisenaan myös kokonaiseksi ateriaksi.

Tarjoa salaatti huoneenlämpöisenä, jotta kookoskerma säilyy pehmeän juoksevana. Herneet eivät alkuperäiseen ohjeeseen kuulu, mutta sopivat mielestäni täydellisesti salaatin makumaailmaan.

Jos etsit lisää hyviä perunasalaattiohjeita, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä makoisat perunareseptit:

perunasalaatti

Indonesialainen perunasalaatti

Indonesialainen perunasalaatti on ehkä parasta mitä perunoista voi tehdä. Aasialainen makumaailma ja rapeat tofupalat tekevät makuelämyksestä täydellisen.
Valmistelut 20 mins
Kypsennys 10 mins
Aika yhteensä 30 mins
Kategoria Salaatit
Annokset 2

Raaka-aineet
  

  • 500 g perunoita
  • 1 pkt (n. 200 g) tofua
  • öljyä paistamiseen
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 vihreä paprika
  • 100 g herneitä
  • 1 ruukku tuoretta korianteria

Kastike:

  • 1 dl kookoskermaa
  • 1-2 vihreää chiliä hienonnettuna
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl jauhettua kurkumaa
  • 1 tl suolaa

Valmistusohjeet
 

  • Keitä perunat, jäähdytä, kuori ja kuutioi. Sulata herneet, kuutioi paprika ja lisää ne perunakuutioiden joukkoon.
  • Kuutioi tofu, paahda kuumalla pannulla kunnes neste haihtuu tofusta. Lisää pannulle öljyä ja jatka paistamista, kunnes tofun pinta rapeutuu. Siirrä pannu syrjään, lisää soijakastike ja anna sen imeytyä tofuun. Siirrä tofukuutiot syrjään odottamaan.
  • Sekoita kastikkeen ainekset yhteen ja kaada kastike kasvisten joukkoon. Viimeistele indonesialainen perunasalaatti tuoreella korianterilla.

Lue myös nämä:

4 Comments

  1. Näyttäää tosi hyvältä… ja kaikki missä on korianteria ei voi mennä vikaan 😀

  2. Komppaan edellistä, korianteri pelastaa kaiken. Tässä reseptissä tosin muutkin ainekset on kohdillaan. Testaan heti kun saan kohtuuhintaan uusia perunoita. Kiitos taas reseptistä!
    hanna

    1. Onpa kiva, että löytyy paljon muitakin korianterista tykkääviä 🙂 Uudet perunat toimivat salaatissa varmasti täydellisesti, ihan kohta niitä jo saadaan! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!