Etusivu » Kasvispelti

Kasvispelti

Kasvispelti on ihana lisuke tai kepeä ruoka vaikka siltään. Makeaksi paahtuneet kasvikset ja suolainen feta ovat ihania yhdessä.

kasvispelti

Kasvispelti on ihanien makujen uuniruoka. Paahtuneet potut, makeaksi muhineet pikkutomsut sekä paprika ja kesäkurpitsa saavat kaverikseen Kreikkaan nojaavia makuja: fetaa, valkosipulia ja ripauksen oreganoa.

Kasvispelti ei kaipaa kummempia kikkakolmosia onnistuakseen. Tärkeää on kuitenkin paahtaa kasvikset pellillä mahdollisimman väljästi yhdessä kerroksessa. Jos kasvikset ovat pellillä kovin tiiviisti, lopputulos on ikävän vetinen ja pehmeä. Tee ruoka siis suosiolla kahden pellin taktiikalla, jos tunkua pellillä on kovin paljon.

Tärkeää on myös malttaa paahtaa kasviksia tarpeeksi pitkään. Potut ovat parhaimmillaan, kun ovat saaneet pintaansa reilusti väriä ja tomaatit paahtuneet makean meheviksi. Paahda kasviksia ensin vartin verran, lisää sitten murusteltu feta ja paahda vielä toinen vartti. Tuoreita yrttejä voi lisätä päälle ennen tarjoilua, mutta välttämätöntä se ei ole. Hyvää tulee ilmankin.

Kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

kasvispelti

Kasvispelti

Kasvispelti on ihana lisuke tai kepeä ruoka vaikka siltään. Makeaksi paahtuneet kasvikset ja suolainen feta ovat ihania yhdessä. 
Valmistelut 10 minutes
Kypsennys 30 minutes
Aika yhteensä 40 minutes
Kategoria Lisukkeet
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 5 keskikokoista perunaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 punainen paprika
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 1 pkt fetajuustoa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl kuivattua oreganoa
  • 3 valkosipulinkynttä

Lisäksi

  • 1 dl tuoreita yrttejä

Valmistusohjeet
 

  • Pese perunat ja lohko ne veneiksi. Kuutioi kesäkurpitsa. Paloittele paprika. Kuori ja hienonna valkiosipulinkynnet.
  • Sekoita öljy, suola, kuivattu oregano ja hienonnetut valkosipulinkynnet.
  • Levitä perunalohkot, kesäkurpitsakuutioit, paprikapalat ja kokonaiset kirsikkatomaatit leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Pöyhi joukkoon kastike.
  • Paahda 200-asteisen uunin keskitasolla 15 min. Nosta pelti uunista, murustele joukkoon fetajuusto ja paahda toiset 15 min, kunnes kasvikset ovat paahtuneet ja feta saanut hieman väriä.
  • Viimeistele kasvispelti halutessasi tuoreilla yrteillä ja tarjoa lisukkeena.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!