Etusivu » Vegaaninen suklaamukikakku – nopea makeannälän selättäjä valmistuu mikrossa parissa minuutissa

Vegaaninen suklaamukikakku – nopea makeannälän selättäjä valmistuu mikrossa parissa minuutissa

Suklaamukikakku on vastaus äkkinäiseen herkkuhimoon. Pehmeä, mutakakkumainen mukikakku valmistuu kaapin perustarvikkeista sillä aikaa, kun kahvi tippuu.

suklaamukikakku

Suklaamukikakku on herkku, jonka ohje kannattaa pitää takataskussa varalla. Välillä se nimittäin iskee – hillitön herkkuhimo, joka ei totisesti lähde porkkanaa popsimalla tai omppua haukkaamalla. Äkkinäisen sokerihampaan kolotuksen taltuttaa vain petollisen helppo, mikrossa parissa minuutissa valmistuva suklaamukikakku.

Taikinakipot, vatkaimet ja vipilät voi mukikakkua leipoessa unohtaa. Valmistusta varten tarvitset vain lusikan sekä mikron kestävän mukin, kuten kahvi- tai teekupin.

Suklaakakkutaikinan valmistus vie pari minuuttia ja kypsennys toisen mokoman. Ja mikä parasta, ”leipominen” on niin helppoa, että se onnistuu, vaikket jauhopeukalo olisikaan. Kaikki tarvittava löytyy todennäköisesti jo valmiiksi keittiön kaapeistasi. Ainekset mitataan mukiin ja sekoitetaan lusikan avulla taikinaksi.

Ainoa kompastuskivi piilee mukikakun kypsennyksessä. Älä kypsennä kakkua liikaa, vaan nappaa herkku mikrosta, kun se näyttää olevan keskeltä vielä aavistuksen pehmeä ja mutakakkumainen.

Varastoon pikaleivonnaista ei kannata leipoa. Parhaimmillaan suklaamukikakku on vastapaistettuna ja lämpimänä esimerkiksi vaniljajäätelön ja vadelmien kera nautittuna.

Psssst! Jos suklaahammasta kolottaa vähän enemmän tai pöydässä istuu useampi herkkusuu, kurkkaa blogin arkistosta myös nämä reseptit:

mukikakku

Vegaaninen suklaamukikakku

Suklaamukikakku on vastaus äkkinäiseen herkkuhimoon. Pehmeä, mutakakkumainen mukikakku valmistuu kaapin perustarvikkeista sillä aikaa, kun kahvi tippuu.
Valmistelut 4 minutes
Kypsennys 1 minute
Aika yhteensä 5 minutes
Kategoria Makeat leivonnaiset
Annokset 1

Raaka-aineet
  

  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
  • 1 rkl sokeria
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl vaniljasokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 2 rkl kaurajuomaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1-2 palaa vegaanista suklaata

Lisäksi

  • vaniljajäätelöä

Valmistusohjeet
 

  • Sekoita mikron kestävässä mukissa vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe, sokeri, suola ja vaniljasokeri. Lisää kaurajuoma ja öljy. Sekoita tasaiseksi ja varmista, ettei taikinaan jää jauhopaakkuja. Paina taikinan keskelle suklaapala tai toinenkin.
  • Kypsennä mukikakkua mikrossa täydellä teholla noin minuutin verran mieluummin aavistus liian vähän kuin hetki liian pitkään. Älä käytä mikrokupua.
  • Nauti suklaamukikakku lämpimänä vaniljajäätelön kera.

Lue myös nämä:

3 Comments

  1. mittailin aineet vain summamutikassa. Lisäsin kaurahiutaleitakin ja nam. Olipa ruokaisa ja nopea aamiaiskakku.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Arvioi resepti!