Uuninuudeliwokki
Uuninuudeliwokki valmistuu puolessa tunnissa yhden vuoan taktiikalla. Tässä ruoassa hurmaavat niin maku kuin helppouskin.

Uuninuudeliwokki on todellinen arjen taklaaja. Sen valmistus on helppoa ja tiskiä syntyy uunivuoan, leikkuulaudan ja veitsen verran. Aikaa ruoan valmistukseen ja jälkien siivoukseen kuluu alta puoli tuntia.
Jekku on repiä muutama riisinuudelikerä laakean uunivuoan pohjalle ja kerrostaa päälle Delikauraa sekä varsiparsakaalia. Kaveriksi vuokaan kaadetaan teriyakikastikkeen sekä appelsiinimehun maustamaa kastiketta niin paljon, että nuudelit pääsevät kypsymään mehevän makoisiksi.
Uunissa muhiessaan ruoka ei kaipaa juuri huomiota, mutta pari kertaa aineksia kannattaa sekoittaa, jotta nuudelit varmasti pääsevät kypsymään kauttaaltaan pehmeiksi. Aivan lopuksi joukkoon sekoitetaan vielä ohuita porkkanasuikaleita, jotka pehmenevät mukavasti syöntikuntoon kuumien nuudeleiden syleilyssä. Annos kruunataan pähkinöillä sekä tuoreilla yrteillä ja nostetaan pöytään tarjolle. Nam!
Blogin arkistosta kannattaa kurkata myös nämä loistavat arkiruokareseptit:

Uuninuudeliwokki
Raaka-aineet
- 150 g riisinuudeleita
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 1/2 dl teriyakikastiketta
- 1 dl appelsiinimehua
- 4 dl vettä
- 1 pkt (230 g) Delikauraa chili-inkivääri
- 1 pkt (200 g) Bimi-varsiparsakaalia
- 2 porkkanaa
Viimeistelyyn
- 2 dl suolapähkinöitä
- 1/2 ruukkua korianteria
Valmistusohjeet
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Öljyä laakea uunivuoka. Revi nuudelikerät uunivuoan pohjalle.
- Sekoita teriyakikastike, appelsiinimehu ja vesi ja kaada vuokaan. Murustele päälle Delikaura.
- Leikkaa varsiparsakaalit kahdesta kolmeen osaan ja levitä vuokaan nuudeleiden ja Delikauran päälle.
- Nosta vuoka uuniin ja kypsennä noin 20 minuuttia. Sekoita pari kertaa kypsennyksen aikana.
- Vuole porkkanat kuorimaveitsellä ohuiksi nauhoiksi ja sekoita kypsän nuudelivuoan joukkoon. Anna vetäytyä pari minuuttia. Viimeistele pähkinöillä ja tuoreella korianterilla.