Etusivu » Aasialainen tofukeitto
|

Aasialainen tofukeitto

Aasialainen tofukeitto lämmittää kylmästä kohmeiset käpälät. Kookoskerma pyöristää mausteisen makumaailman lempeäksi.

aasialainen tofukeitto

Aasialainen tofukeitto kiilasi hetkessä tulevan talven luottoruoakseni aasialaisen nuudelikeiton lisäksi. Tässä sopassa kotoisa peruna yhdistetään Aasian mausteiseen makumaailmaan.

Keiton juju on simppeli, mutta hauska. Kasvikset keitetään mausteisessa liemessä kypsiksi ja valmiin annoksen päälle lisätään yltäkylläiset höysteet: rapeaksi paistunut tofu, pähkinät, tuoreet yrtit sekä chiliviipaleet. Ne tuovat keittoon mukavasti niin makua kuin suutuntumaakin.

Jo pienillä muutoksilla tofukeitto saa mukavasti uutta jujua. Vaihtele kasviksia maun ja kaapin sisällön mukaan. Kokeile porkkanoiden ja paprikan lisäksi esimerkiksi parsakaalia ja sokeriherneen palkoja. Tofun voi vaihtaa kaurapalaan ja höysteitä tuunata maun mukaan. Jos et pidä korianterista, kokeile vaikka thaibasilikaa tai silmusalaattia. Maapähkinät voi korvata cashewpähkinöillä ja chilin määrän säätää omaan suuhun sopivaksi. 

Jos rakastat aasialaisia, lämpimän mausteisia keittoja, suosittelen kurkkaamaan blogin arkistosta myös nämä reseptit:

tofukeitto

Aasialainen tofukeitto

Aasialainen tofukeitto lämmittää kylmästä kohmeiset käpälät. Kookoskerma pyöristää mausteisen makumaailman lempeäksi.
Valmistelut 15 mins
Kypsennys 25 mins
Aika yhteensä 40 mins
Kategoria Arkiruoka, Keitot
Annokset 4

Raaka-aineet
  

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl inkivääriä
  • 4 isoa perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 1 paprika
  • 2+1 rkl öljyä paistamiseen
  • 1 rkl punaista currytahnaa
  • 1 rkl sitruunaruohotahnaa
  • 6 dl vettä
  • 3 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
  • 2 dl kookoskermaa
  • 1/2-1 limetin mehu
  • 2 pkt (à 200 g ) tofua (käytin SoFine tofukuutioita)
  • 1 rkl soijakastiketta jos käytät maustamatonta tofua tai kaurapalaa

Päälle:

  • tuoretta korianteria
  • pähkinöitä
  • chiliä

Valmistusohjeet
 

  • Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori ja kuutioi perunat sekä porkkanat. Suikaloi paprika.
  • Kuumenna öljy kattilassa, kuullota sipulit ja inkivääri. Lisää curry- ja sitruunaruohotahna sekä perunat, porkkanat ja paprikat. Paista pari minuuttia sekoitellen.
  • Lisää vesi, kuumenna kiehuvaksi ja keitä kasvikset kannen alla kypsiksi. Paista tofukuutiot keiton kiehuessa öljyssä rapeiksi. Jos käytät maustamatonta tofua, lisää pannulle lopuksi 1 rkl soijakastiketta.
  • Lisää kattilaan kookoskerma, soijakastike ja limetin mehu. Tarkista maku.
  • Tarjoile aasialainen tofukeitto paistettujen tofukuutioiden, tuoreiden yrttien, pähkinöiden ja chiliviipaleiden kera.

Lue myös nämä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Arvioi resepti!